E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem46 AK Partili vekil tezkere oylamasında yok---

46 AK Partili vekil tezkere oylamasında yok

46 AK Partili vekil tezkere oylamasında yok
02 Ekim 2014 - 06:59 borsagundem.com

Bugün Meclis'te görüşülecek kritik tezkerenin Meclis'ten geçmesine kesin gözüyle bakılıyor

Hükümete yurt dışına asker gönderilmesinden, yabancı askerlerin Türkiye’den geçisine kadar geniş yetkiler tanıyan tezkere bugün  TBMM’de görüşülecek. Muhalefet partileri tezkere oylamasında nasıl tavır alacaklarına dair ilk açıklamaları yaptı. MHP, ‘evet’, CHP ve HDP’yse ‘hayır’ diyecek.  AK Parti'nin ise Hac'daki 46 vekil eksiği ile katılacağı tezkere görüşmesinin Meclis'ten geçmesi öngörülüyor.

Siyasi kulislerde bugün 1 Mart 2003’teki durumun yaşanmayacağı belirtiliyor. Oturumun açılması için salt çoğunluk olan 134 milletvekilinin gelmesi gerek. Tezkereye de yine katılanların salt çoğunlunun ‘evet’ demesi gerekiyor. AK Parti’nin 312 milletvekili var. Ancak 46 AK Partili vekilin  Mekke'de Hac ziyareti için bulunması bile oylamanın akıbetini etkilemeyecek.  MHP’nin ‘Evet’ oyunu kullanacağını açıklaması da ‘katılım sayısından’ kaynaklanabilecek riskleri ortadan kaldırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277202 Ekim 2014 09:43

    IŞİD Suriyede PKK lı ve PYD li teröristleri öldürüyor,BDP-HDP liler Türkiye sınırında polisi ve askeri taşlıyor.Bunlar hangi akıla hizmet ettiklerini kendileri de bilmiyor.Git derdin varsa IŞİD ile savaş