E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4 eski bakan koalisyonun ön şartı olmamalı---

4 eski bakan koalisyonun ön şartı olmamalı

4 eski bakan koalisyonun ön şartı olmamalı
28 Haziran 2015 - 15:58 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "4 eski bakan koalisyonun ön şartı olmamalı, AKP ile yapılacak bir koalisyon mümkün" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu. Toprak, AKP ile yapılacak bir koalisyonun mümkün olduğunu belirterek iktidar sürecinde yapılacak icraatlarla seçmenin ikna edilebileceğini söyledi. '4 eski bakan koalisyonun ön şartı olmamalı' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak şunları söyledi:

MHP , koalisyon kurmayacağını söyledi. Dolayısıyla çok fazla seçenek kalmadı zaten ama MHP-HDP-CHP koalisyonu toplumun uçlardan merkeze gelmesi açısından iyi olurdu. MHP ve solun birbirine karşı ters bir bakışı vardı. 1999’da yapılan koalisyon sayesinde çok şey değişti. Anladık ki perde arkasından kardeşi kardeşe vurduran birileri varmış. O koalisyonun değiştirdiği algı sayesinde geçen yıl MHP ile ortak cumhurbaşkanı adayı gösterebildik. Eğer bu seçimden sonra üçlü koalisyon kurabilseydik, MHP ve HDP birbirini daha iyi tanıyacak ve daha iyi çözümler üreteceklerdi. Ama artık muhalefetin üçlü koalisyon kurma ihtimalinin şu an zayıfladığını görüyoruz ama Süleyman Demirel’in dediği gibi, 24 saat siyasette çok önemli bir zamandır. Her an her şey olabilir.

AKP-CHP KOALİSYONU 

Bu meseleye partiler açısından değil, ilkesel olarak bakarız. Toplumun temel sorunlarını çözecek politikaları koyabilirsek her şey mümkündür. Diplomasi bir uzlaşı sanatıdır. Haberler gelip gidiyor. Bunu inkâr edemeyiz. AK Parti ile CHP arasında aracılar mı var. Bu da normaldir. Dört bakanın dokunulmazlığı kalktı. O süreç istendiği zaman geri gelebilir. Dolayısıyla bunu koalisyonun ön şartı olarak koymak doğru değil. Önceliğimiz olan 14 madde belli. Diğerleri kendi içinde çözülecek şeyler. İntikam duygusuyla, bilek güreşiyle bu işe girersek Türkiye kaybeder. Güçlü bir iktidar kurarsak herkes kendi sınırlarına doğal olarak çekilir, Cumhurbaşkanı konumunun dışına çıkamaz.

EŞİT BAKANLIK İSTEĞİ ZORLAR MI?

Sonuçta AK Parti yüzde 41, CHP yüzde 25 aldı... Bu meseleye oy oranlarıyla bakılmaz. Kurucu bir irade gibi çalışıp, güçlü iktidarlarla Türkiye’nin önünü açmak gerekiyor. Ekonomide, dış politikada sıkıştık, toplum ikiye ayrıldı. Büyük tamiratlar gerekiyor. Bakanlık pazarlığı yapılacak kadar basit düşünülmemeli.

"İNTİKAM DUYGUSUYLA KOALİSYON KURULMAZ"

Kemal Kılıçdaroğlu “AKP ile önyargısız görüşeceğiz, rövanşist bir tutumumuz olmayacak” dedi.

Doğrudur. Böyle olmalı. Geçmişe saplanıp intikam duygusuyla hareket ederek koalisyon kurulmaz ama toplumda bozulan dengeleri de oturtmak gerekiyor. Toplum vicdanını yaralayan konuları zaman içinde çözmemiz gerekiyor.

AKP-CHP koalisyonu kesinleşirse kendi tabanınızı ikna edebileceğinizi düşünüyor musunuz?

Zaman içinde ikna edebiliriz. Özgürlükler, temel hak ve hürriyetler konusunda mesafe alırsak, yoksulluğu giderirsek, emeklinin ve memurun sorununu çözersek, dış politikada gerekli hamleleri yaparsak, Gezi’nin faillerinin yargılanmasını sağlarsak tabanımız bize inanacaktır. Bugünkü haliyle bakmamak gerekir.

Bütün bu söylediklerinizden AK Parti-CHP koalisyonu ihtimalinin güçlendiğini söyleyebilir miyiz?

Hayır, ben ille de AKP ile kurulsun demiyorum. AKP, Meclis’teki sandalye sayısına güvenip şartlarını dayatmaya çalışırsa seçime gideriz ama bu bir şey değiştirmez. Bir puan artar ya da azalır, ülkenin önü açılmaz. Ekonomideki kan kaybı artar, uluslararası alandaki hamlelerimizi geciktirir. Ama son seçenek seçim olursa CHP olarak buna da hazırız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oyyok30 Haziran 2015 10:11

    neyin karşılığı toprak

  • Vatansever28 Haziran 2015 16:15

    CHP nin Turk Halkina hizmet etme gibi bir ittaasi olmadigi icin oy alsada olur almasada olur ,Nasil olsa Aybasi geldiginde vekillerin cepler doluyor(Vekil demeye binsahit gerek)

  • Vatansever28 Haziran 2015 16:11

    Bu meseyeleye buz gibide oy oranlariyla bakilir,Meseleye oy oraniyla bakilmiyorsa ,Oyun onemi yoka bir sonraki secimde daha az oy alacaksiniz demektir ......