E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3. köprüde yeni gelişme---

3. köprüde yeni gelişme

3. köprüde yeni gelişme
30 Haziran 2015 - 19:53 borsagundem.com

3’üncü köprünün ‘kedi yolu’ montajı tamamlandı

3. Boğaz Köprüsü Projesi'nde en önemli aşamalardan biri olan "ana halat"ın çekilmesi için hazırlık aşamasının sonuna geliniyor. Kılavuz kablonun İstanbul'un 2 yakasını bir kez daha birleştirmesi sonrası başlayan "Kedi Yolu" montajı çalışmalarında da sona gelindi. Toplam 2 bin 370 metrelik "Kedi yolu" montajıyla Asya ve Avrupa bir kez daha bir araya geldi. İki yakada da aynı anda başlatılan kedi yolu yapımında köprü kuleleri arasındaki ana açıklığa da 750'şer metre toplamda bin 500 metre "kedi yolu" montajı gerçekleştirildi. "Kedi yolu" montajı ve çelik semerlerin yerleştirilmesi sonrası ise ağustos ayı itibariyle "ana halat" çekimine başlanması planlanıyor.

60 ADET EĞİK ASKI HALATININ MONTAJI YAPILDI
​Köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri ise tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 60 adet eğik askı halatın montaj işlemleri tamamlandı.

KÖPRÜNÜN 59 TABLİYESİNDEN 17'SİNİN MONTAJI TAMAMLANDI
Çelik tabliye montaj işlemi de diğer aşamalar gibi tüm hızıyla devam ediyor. Köprünün 59 tabliyesinden 17'sinin montaj ve kaynak işlemleri tamamlandı. 5.5 metre yüksekliğindeki çelik tabliyelerin 6 adedi Avrupa yakasına 5 adedi ise Asya yakasına konuldu. Bu ay içinde ise toplam 6 adet çelik tabliye yerine konuldu. Toplamda 17 adet çelik tabliyenin yerleştirilme ve montaj işlemi başarıyla tamamlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)