E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3. havalimanının adı RTE olacak mı?---

3. havalimanının adı RTE olacak mı?

3. havalimanının adı RTE olacak mı?
09 Şubat 2016 - 00:43 borsagundem.com

Yapımı süren 3. havalimanının adının Recep Tayyip Erdoğan olacağı iddialarına Yıldırım'dan yanıt: Biz yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarasa koysunlar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3. Havalimanının isminin 'Recep Tayyip Erdoğan' olacağı iddiaları üzerine, "Biz havalimanını yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarsa koysunlar. Tayyip Bey meraklısı değil, çok da sevmiyor bu işleri. Öyle bir şey olacağını düşünmüyorum" dedi.

Bakan Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlık bütçesiyle ilgili milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Türk Telekomun özelleştirilmesi

Yıldırım, Türk Telekom'un 2005 sonu itibarıyla yüzde 55 hissesinin blok satışla özelleştiğini anımsatarak, yüzde 15'inin halka arz edildiğini, kalan kısmının Hazine'nin mülkiyetinde olduğunu söyledi.

3. Havalimanının isim tartışması

İstanbul'a yapılan 3. Havalimanının isminin "Recep Tayyip Erdoğan" olacağı iddialarının sorulması üzerine Yıldırım, "Biz, havalimanını yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarsa koysunlar, Tayyip Bey meraklısı değil, çok da sevmiyor bu işleri. Öyle bir şey olacağını düşünmüyorum, şahsi kanaatim budur" diye konuştu.
Havalimanları yaptıklarında ad konusunda çeşitli tartışmaların çıktığını dile getiren Yıldırım, bu tür anlaşmazlıklarda farklı bir isim koyarak orta yolu bulduklarını bildirdi.
İstanbul 3. Havalimanı tamamlandıktan sonra işletmenin başka bir şirkete devretme hakkının olduğunu anlatan Yıldırım, ancak izin prosedürü olduğunu kaydetti. Yıldırım, söz konusu havalimanının ilk etap yapım süresinin 42 ay olduğunu, diğer etap yatırımlarının yapım süresindeki gecikmelerde günlük 5 bin avro cezanın öngörüldüğünü kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamil09 Şubat 2016 16:33

    ATATÜRK havaalanı olsun arkadaş. neden isim arıyorsunuz.

  • Yakisir09 Şubat 2016 11:33

    Niye olmasin. Bunun icin az ugras vermedi.

  • fatih istanbul09 Şubat 2016 10:59

    ENGÜZELİ İSLABBUL OSMANLI HAVA MEYDANI..

  • philadelphos 09 Şubat 2016 09:52

    Mesela yine Antalya'da Kardeş Kentler Caddesi ne güzel, bir insan isimi olmayan caddeleri seviyorum.

  • philadelphos09 Şubat 2016 09:49

    Bence tüm isimleri kaldırmalı.İnsan eziliyor altında.tartışmalara neden oluyor.Antalya da ne güzel cadde isimleri var mesela Portakal çiçeği,Narenciye ,Özgürlük, Aspendos,Perge caddesi,Tremesosos caddesi gibi :)

  • eren09 Şubat 2016 09:47

    fatih sultan mehmet yada sultan abdülhamid olsun :) yada ahde vefa osmanlı havaalanı

  • Rte09 Şubat 2016 06:54

    Tabikide RTE olmali o yakisir. Cemaatleri bitiren lider olarak tarihe gececek. Dnimizin kamburu bunlar bu seref senin RTE. Menzil ismailaga okuyucu yazici bitirecegiz Allahin inayetiyle.

  • heee valla09 Şubat 2016 03:00

    Atatürk hava alanıda şehrin ortasında kaldı yan yattı çamura battı diye kapatırız tam süper olur.hatta istanbul ismide eskidi onunda adını RTE desek hem kısa hem manalı olur.

  • NEMCE09 Şubat 2016 02:16

    Bu projeyi en cok destekleyen kisi olan sayin kemal kilicdaroglu nun ismi verilmeli 3.kopruyede sayin hasan cemal sayin bekir coskun sayin hayko veya olabilir fethullah gulen bu isimleri uzatabilirim

  • Exodus 09 Şubat 2016 01:26

    olacaksa bu Atatürk olmalı yoksa İstanbul Uluslararası Havalimanıda olabilir.