E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem29 Nisan... Boğaz'ın atıksudan kurtuluş günü---

29 Nisan... Boğaz'ın atıksudan kurtuluş günü

29 Nisan... Boğaz'ın atıksudan kurtuluş günü
27 Nisan 2015 - 03:15 borsagundem.com

Üsküdar’dan İstanbul Boğazı’na verilen atık suları toplamak amacıyla yapımı süren Beylerbeyi-Küçüksu atıksu tünelinde ışık görünüyor

İnşaatın en zor aşaması olan tüneldeki delme işlemi 29 Nisan’da tamamlanıyor. Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'teki haberine göre tünelin hizmete girmesiyle günde 300 bin kişinin atık suyu arıtılarak İstanbul Boğazı’na verilecek. Böylece boğazın kirlenmesi de önlenmiş olacak. Doğal güzellikleriyle bilinen Küçüksu ve Göksu Deresi, plansız yapılaşma nedeniyle zaman içinde kirlendi. Atık sularla kirlenen dereler, İstanbul Boğazı’ndaki canlı yaşamını da tehdit etmeye başladı. İSKİ’nin Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Çekmeköy ve Sarıgazi bölgelerine ait atık suların Küçüksu ve Göksu Deresi’ne karışmasını önlemek, kolektörlerle toplanan atık suları arıttıktan sonra deşarj edebilmek amacıyla başlatılan Küçüksu Çevre Koruma Projesi, son aşamaya geldi. Tünelin beton kaplamasının yılsonunda tamamlanarak hizmeti girmesi planlanıyor. Küçüksu Çevre Koruma Projesi’nin en önemli ayağı olarak Beylerbeyi-Küçüksu atıksu tüneli ikmal inşaatı gösteriliyor.

4. İHALEDE TAMAMLANDI

İlk ihalesi 2002 tarihinde yapılan projede 2012 yılına kadar zorluğundan dolayı üç kez ihale yapıldı. Bu nedenle tünel çalışmalarında ilerleme sağlanamadı. Dördüncü ihaleyi 2012 yılında kazanan Ünal Akpınar firması ise proje için özel olarak sipariş ettiği tam kesit tünel açma makinesini 2014 yılında teslim aldı. Tünel açma makinesi kazıya başlarken, merakla beklenen projede zorlu 4.4 km uzunluğundaki tünelin kazısını yaklaşık bir yılda tamamlandı. Firmanın İstanbul’da gerçekleştirdiği diğer proje olan Zeytinburnu atıksu tüneli inşaatının da yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)