E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2 Suudi askeri daha öldü---

2 Suudi askeri daha öldü

2 Suudi askeri daha öldü
04 Nisan 2015 - 01:39 borsagundem.com

Yemen tarafından açılan ateş sonucu sınırda görev yapan iki suudi asker hayatını kaybetti. Sınırda önceki gün de bir Suudi asker ölmüştü

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Asir bölgesinde görevli sınır muhafızlarına açılan ateşte 2 askerin öldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında yer alan Asir bölgesindeki sınır muhafızlarına Yemen tarafından ateş açıldı. Saldırıya misliyle karşılık verildiği belirtilen haberde, olayda 2 askerin yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

Söz konusu saldırıyla, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki Husi Ensarullah hareketine yönelik "Kararlılık Fırtınası" operasyonu başladığından bu yana ölen Suudi asker sayısı 3'e yükseldi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı ve İkinci Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Suud, Cazan, Necran ve Asir bölgelerindeki sınır muhafızları komutanlarıyla yaptığı görüşmede, güvenliği ihlal etmek isteyenlere karşı, kara ve deniz sınır güvenliği konusunda tedbirlerin alınması talimatı vermişti.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Husilerin Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmiş, bunun üzerine Hadi yönetiminin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adıyla hava harekatına başlamıştı.   

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)