E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem121 IŞİD'li öldürüldü---

121 IŞİD'li öldürüldü

121 IŞİD'li öldürüldü
28 Mayıs 2015 - 00:55 borsagundem.com

Irak'ta ABD öncülüğündeki koalisyon ve güvenlik güçlerinin IŞİD'e yönelik operasyonlarında, örgüt militanı 121 kişinin öldüğü bildirildi

Irak İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tikrit'in güneyinde terör örgütü IŞİD'e düzenlenen operasyonlarda 68 militanın öldürüldüğü, Beyci'de örgüte ait mühimmat depolarının imha edildiği belirtildi.

Bağdat Operasyonları Gücü'nün de başkentin batısında 8 teröristi öldürdüğü ve onlara ait 2 aracı imha ettiği kaydedilen açıklamada, teröristlerin düzenlediği saldırının püskürtüldüğü sırada 25 militanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, Ramadi'nin doğusunda bulunan Secariyye, Hasibe ve Ceziretu'l Halidiyye bölgelerindeki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarında ise 20 militanın öldüğü, 28'inin yaralandığı, bomba yüklü 4 aracın da imha edildiği kaydedildi.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)