E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​1 milyon 600 bin kişiye tapu şoku---

​1 milyon 600 bin kişiye tapu şoku

​1 milyon 600 bin kişiye tapu şoku
28 Kasım 2014 - 06:14 borsagundem.com

Ankara polisi 1 milyon 600 bin kişiye ait tapu bilgisini ele geçirip, para karşılığında satan şebekeyi çökertti

Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin, kendisine ait tapu bilgilerinin haberi olmadan bazı emlakçılara satıldığı yönünde ihbarı üzerine harekete geçti. Konuyla ilgili kapsamlı çalışma yürüten polis, durumdan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nü de haberdar etti. Sertaç Koç'un Milliyet'te yer alan haberine göre polis ve bakanlık uzmanlarının yürüttüğü çalışmaların sonucunda, tapu bilgilerinin bir şebeke tarafından 2012 öncesinde farklı zamanlarda ele geçirildiği anlaşıldı.

Kefaletle serbestler

Söz konusu şebekenin, başkentte 1 milyon 600 bin kişiye ait tapu bilgisine hâkim olduğu kaydedildi. Şebekenin bu bilgileri teknolojik ortamlarda sakladıkları anlaşıldı. Şebekenin bu tapu bilgilerini ayrıca, 500 ile 1000 TL arasında değişen fiyatlarla isteyenlere de sattığı tespit edildi. Tapu bilgilerini alanlar arasında emlak ve gayrimenkul danışmanlık şirketleriyle bazı kredi kuruluşlarının da yer aldığı öğrenildi.  Düzenlenen baskınlarda tapu bilgilerini sattığı öne sürülen M.G., N.D., SA. ve N.A. gözaltına alındı. Hâkim karşısına çıkan zanlılar adli kontrol kararı ve kefelatle serbest bırakıldı.   

İçeriden sızmış

Yapılan tespitlerde, tapu bilglerinin 2012 öncesine dayanan tarihlerde sızdırılmaya başlandığı anlaşıldı. Tapu bilgilerinin tapu ve kadastro birimlerinde çalışan bazı kamu kurumu çalışanlarının “maddi menfaat” karşılığında söz konusu şebekeye sızdırdığı değerlendiriliyor.
Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, soruşturma kapsamında gözaltına alınan bakanlık görevlisinin olmadığı belirtildi. Bakanlık yetkilileri, soruşturmanın tüm aşamalarında bakanlık uzmanlarının polisle birlikte çalıştığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tapu28 Kasım 2014 17:11

    genel müdürlük ve bakanlık suçlu kurum içinde değil diye açıklama yapıyor;:Asılsız habercilerde ANCA iftira ile kalıyor