SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARLA ÇIKIŞ BİR YERE KADAR -
SORU : Royal’de olan nedir anlayabilmiş değilim. Bir bakıyorsun taban olmuş bir bakıyorsun tavan. Sebebi nedir? Hissenin yönü nedir? Gönderen : Ayşe Erdal17.05.2020, 18:35

Yeni bir trendin borsada yaygınlaştığını görmekteyiz. Dar hacimli ve düşük sermayeli şirketlerde hızlı girişlerle hisselerin tavan yaptırıldığı, hatta bu tavanların günlerce sürdüğünü görebilmekteyiz. Sorun ise sonrasında da aynı hızla hissenin geri dönmesi ve bu defa da tabanla aşağıya kayması. Bu da özellikle bireysel yatırımcıların mağdur olma ihtimalini artırmakta. Benzer hareketin Royal Halı’da da yaşandığını görmekteyiz. Royal Halı hissesinde uzun süredir bazen tavan bazen taban şeklinde hareketlenmeler gözleniyor. Son beş ayda bu hareket tarzı daha da marjinalleşti. Bu anlamıyla hissede öngörüde bulunabilmek hayli zor. Şüphesiz bunda hissenin Yakın İzleme Pazarı’nda bulunmasının etkisini göz ardı etmemek gerekiyor. Mali yapısı oldukça sıkıntılı olan ve sürekli zarar eden şirkete yatırımda bulunmak hayli riskli. Firma son dört yılda sürekli zarar etti. Son açıklanan 2019 yıl sonu bilançosundaysa zarar artarak devam etti. Maliyet ve giderlerindeki yüksek tutar esas faaliyet zararı yazmasına yol açarken diğer faaliyet giderleri ile dönem sonunda zararını büyütmekte. Henüz 2020 ilk çeyrek bilançosu açıklanmayan firmanın özsermayesi ekside bulunuyor. Teknik olarak iflas konumunda bulunan şirkete yatırımda bulunmak gereksiz risk almak anlamına gelecektir. Takip için her şeyden önce kâra geçeceğine dair güçlü işaret alabilmek yerinde olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ROYAL HALI ROYAL

Alış0,00

Satış6,80

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD1,96

FK118,87

Fiyat6,80

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI