SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARLA BİR YERE KADAR-
SORU : Galatasaray üç yıldır elimde. Maliyetim 2,46 TL. Hisse hala elimde. Tavsiyeniz ne olur? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Gönderen : Orhan18.02.2021, 19:02

Borsada uzun vadeli yatırımda bulunmak genel kabul gören bir yatırım tarzıdır. Ancak borsada kazanmak için tek başına uzun vadeli bakış açısı ile hareket edilmesi yeterli değildir. Aynı zamanda takip edilen firmanın gelir ve kârlılık noktasında büyüyen bir yapıya sahip olması da önemlidir. Zarar eden bir şirkete yapılacak yatırımın getirisinin olması pek muhtemel olmayacaktır. Kuşkusuz dönemsel olarak farklı nedenlerle zarar eden şirketlere ait hisselerin artış kaydetmesi mümkündür. Hatta son bir yılda özellikle küçük sermayeli firmalarda böylesi çıkışların yaşandığı da görülüyor. Ancak böylesi firmaların uzun vadede her zaman için kaybettirme olasılığı kazandırma olasılığından daha yüksektir. Galatasaray Sportif için de benzeri bir durum söz konusu. Şirket uzun süredir zarar ediyor. Pandeminin de etkisiyle futbol sektörü en fazla olumsuz etkilenenler arasında yer aldı. Şirket farkı mali döneme sahip olması itibariyle son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosunda yine zarar açıkladı. Yüksek ihtimal yıl sonu bilançosu da zarar ile kapanacaktır. Böylesi koşullarda hissenin performansı da uzun süre düşük seyretti. Bununla birlikte son bir yılda iyi bir fiyat artışı gerçekleştirdi. Mart 2020’de 1,31 TL’ye kadar inen hisse Eylül 2020’de 5,25 TL’ye kadar çıktı. Geçtiğimiz ekim ayından bu yana da yatayda bir seyir gözleniyor. Hisse, 18 Şubat 2021 tarihli son işlem günü ise kapanışını 3,72 TL’den tamamladı. Son bir yıldaki çıkışa rağmen mevcut fiyat seviyesi Ocak 2011’de düzeltilmiş verilerle test edilen 10,52 TL’nin hayli gerisinde bulunuyor. Gelir ve kârını büyüteceği gözlenen şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

GALATASARAY SPORTIF GSRAY

Alış0,00

Satış9,51

Gün İçi En Düşük9,19

Gün İçi En Yüksek9,88

PD/DD-5,44

FK28,44

Fiyat9,51

Değişim1,17%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI