SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Borsaya yeni girdiğim dönemde iyi hareket ediyor diye FLAP hissesini aldım. Ama sonraları hissenin spekülatif olduğunu fark ettim ve zaten o günden beri de çıkmıyor. Buradaki zararımı kurtarmanın bir yolu var mıdır? Gönderen : Oğuzhan31.10.2019, 19:16

Borsada gerçekleştirilen yanlış işlemlerin peşinde koşmak ya da ısrarla beklemek kârdan ziyade zararı artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Neticede büyümeyen ya da küçülen bir firmanın hissesinin de değerlenmesini beklememeli. Kuşkusuz piyasadaki genel dalgalanmaya bağlı olarak hissede iniş ve çıkışlar yaşanabilir. Ancak asıl önemli olan istikrarlı çıkıştır. Eğer şirket kârını her yıl azaltıyor ve küçülüyorsa buna bağlı olarak hissenin fiyatının düzenli şekilde yükselmesi beklenmemeli. Bu nedenledir ki küçülen şirketlere ait hisselerde ısrarla beklemenin fazla bir manası yoktur. Kuşkusuz şirketin mali yapısında olumlu yönde önemli bir gelişim bekleniyor ve bu yönlü somut veriler de varsa o taktirde pozisyonu korumak için bir nedenden de bahsedilebilecektir. Aksi taktirde gereksiz yere zaman harcanmış olunacağı gibi başka hisselere geçip gelir elde etme imkanı da kaçırılacaktır. Flap için de benzer durum söz konusudur. Şirket son üç yıldır küçülen bir yapıya sahip ve kârı sürekli olarak azalmakta. Buna karşın özellikle 2018’in ilk çeyreğinde hissenin fiyatında abartı bir çıkış yaşandı ve 27 TL’ye kadar çıktı. Ancak mali yapıyla uyumlu olmayan çıkışın ardından hisse aynı hızla geriledi ve şimdilerde 2,94 TL’den işlem görüyor. Son kapanış fiyatına göre hissenin fiyat kazanç oranı 8,58. Oran 49,10 olan sektör ortalaması göz önüne alındığında makul görünse de BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalamasının 8,38 olduğunu hatırlatmak yerinde olacaktır. Küçülen değil büyüyen şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacağı unutulmamalı.

FLAP KONGRE TOPLANTI HIZ. FLAP

Alış0,00

Satış10,16

Gün İçi En Düşük10,01

Gün İçi En Yüksek10,88

PD/DD1,61

FK7,62

Fiyat10,16

Değişim-1,36%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI