SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR ÇIKIŞI FRENLER -
SORU : Yakın zamanda hacimsiz sıçramalar yapan ve ardından her gün Capital aracılığıyla kağıt alıp satan İdealist GMYO, ne yapmaya çalışıyor anlayamadım. Bana ve grafiklere göre hatta indikatör verilerine göre pozizarar tif olan hisse her nedense hep düşme eğiliminde. Teşekkür ederim. Gönderen : Sabri 17.01.2020, 07:09

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, içinde yer aldığı sektörle uyumlu bir hareket sergiliyor. Mayıs 2019’dan bu yana gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünün performansını gösteren BIST GYO Endeksi yükseliş kaydederken hissenin de aynı süre içinde paralel bir hareket sergilediği görülmekte. Hisse bu süre zarfında arada ivmesini yükseltip yukarı yönlü sert hareketlerde bulunsa da ardından tekrar geri çekilmekte. Bununla birlikte çıkış ivmesi varlığını sürdürüyor. Şimdilerde de 3,11 TL seviyelerinde işlem gören hissenin son iki günlük sert hareketi ise dikkat çekiyor. Şüphesiz bunda piyasadaki genel yükselişin önemli bir etkisi bulunuyor. Bu noktada hemen belirtmek gerekir ki piyasadaki genel olumlu havadan tüm hisseler istifade edebilmektedir. Mali durumu güçlü olan ve büyümesini devam ettirenler bu trende daha güçlü bir tepki verirken zarar eden ya da sembolik düzeyde kârlılığı olan şirketlerin tepkisi de sınırlı kalmakta. Bu çerçeveden bakıldığında İdealist GYO’nun son üç yılda zarar ettiğini hatırlatmak yerinde olacaktır. Şirket son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda da zarar etmeye devam ediyor ve önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da zarar edecek. Bu durum hissenin üzerinde ciddi bir baskı sebebi ve gözlenen çıkışın da sınırlı kalmasına yol açabilecektir. Gelir ve kârlılık noktasında büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

IDEALIST GMYO IDGYO

Alış0,00

Satış6,81

Gün İçi En Düşük6,41

Gün İçi En Yüksek6,93

PD/DD1,47

FK0,00

Fiyat6,81

Değişim6,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI