SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR AZALSA DA SÜRÜYOR-
SORU : 25000 lot NIBAS hissem var. 1.30’lardayken almıştım. Ne yapayım bu durumda tavsiyeleriniz ne olur? Gönderen : Ahmet27.01.2020, 19:54

Borsada gerçekleşen fiyat atışlarına bağlı olarak gerçeğe dönüşmeyen kağıt üzerinde kâr etmek her zaman için mümkün olabilmektedir. Asıl önemli olan ise gerçekleşen kârlardır. Bu itibarla fiyat artışına bağlı oluşan kârın realize olması önemlidir. Aksi taktirde ortada kârdan bahsetmek mümkün olmayacaktır. Bu anlamıyla değeri artan hisselerin zamanında satılabilmesi hayli önemlidir. Neticede her çıkışın bir dönüşü olabilmekte ve düşüş olmadan önce hissede çıkmasını bilin kârın kağıt üzerinde kalmasına mani olabilir. Özellikle tahtası sığ ya da sürekli zarar üreten şirketler için bu durum daha bir önem arz eder. Niğbaş Niğde Çimento’yu da bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Hisse, Eylül 2019’da tepe noktasını test ettiği 17,10 TL’nin ardından sürekli olarak geriledi. Her ne kadar son gün gerçekleşen yüzde 14,85 oranındaki artışla 27 Ocak 2020 günü kapanışını 5,57 TL’den gerçekleştirdiyse de uzun süreli ve istikrarlı bir çıkış için firmanın güçlü bir mali yapıya sahip olması önemli. Bu nedenle bir süre sonra tekrar satış baskısının ağırlık bulması pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Son üç yıllık mali tablolarında zarar açıklayan şirket, 2019 dokuz aylık bilançosunda da azaltmakla birlikte zararını sürdürüyor. Bu da arada çıkışlar yaşansa da hisse üzerinde ciddi bir baskıya yol açıyor. Şirketin kâra geçeceğine dair güçlü bir sinyalin alınamaması düşüş ihtimalini her zaman için daha da artırıyor. Zarar eden firmalar yerine gelir ve kârlılığını artıran firmaların takip edilmesi düşük riskle daha yüksek getiri sağlama olanağı tanıyacağı unutulmamalı.

NIGBAS NIGDE BETON NIBAS

Alış0,00

Satış21,30

Gün İçi En Düşük21,32

Gün İçi En Yüksek22,28

PD/DD4,68

FK0,00

Fiyat21,30

Değişim-2,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI