SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYükseliş bozuldu mu?-
SORU : Kuyas hissesi 5 yıllık yükselişini bozup son bir yıldır neden hızlıca düştü? Gönderen : Salih Kurt15.05.2019, 20:46

Kuyumcukent Gayrimenkul, borsaya geldiği Eylül 2012’den bu yana dalgalı bir seyirle hareket etti. Mali verilerin destelememesine rağmen hisse Mart 2018’e kadar çıkışını sürdürdü. 5 Mart 2018 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,68 TL’yi gördükten sonra gelen satışlarla birlikte sert bir düşüş yaşadı. Kasım ayında ise en düşük 91 kuruşa kadar indi. Sonrasında gelen tepki alımların etkisiyle toparlansa da önceki zirvesinin çok gerilerinde bulunuyor. Alımların etkisiyle şimdilerde nominal değerinin üzerinde işlem gören Kuyas, taban oluşturma çabası içerisinde bulunuyor. Finansal göstergelere göre hissenin mevcut seviyelere gerilemiş olması pek de şaşırtıcı değil. Bu seviyelerin üzerine çıkabilmesi ve çıkışını sürdürebilmesi için büyüyen bir kârlılığın yakalanabilmesi önemli. Son beş yıldaki mali tablolarında ya zarar ya da sembolik düzeyde kâr söz konusu. Açıklanan 2019 ilk çeyrek bilançosunda da zarar edildiği görülüyor. Aynı ivmenin devamı halinde yıl sonunda da yine zarar ya da düşük bir kârlılık şaşırtıcı olmayacak. Bu durum hisse açısından olumsuz bir işaret olarak değerlendirilmeli.

KUYAS YATIRIM KUYAS

Alış0,00

Satış48,22

Gün İçi En Düşük45,78

Gün İçi En Yüksek48,08

PD/DD6,82

FK13,83

Fiyat48,22

Değişim4,83%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI