SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Sasa için genel yorumunuz nedir? Fiyat bu kağıt için çok düşük değil midir? Gönderen : Murat Yiğiter30.09.2019, 19:47

Sasa, son bir yılda yatayda hareket ediyor. Hisse, son olarak geçtiğimiz temmuz ayında en yüksek 7 TL’ye kadar çıkarken sonrasında geriledi ve şimdilerde 6,34 TL’den işlem görüyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştireceği yatırımla alakalı bulunuyor. Basında yer alan haberlere göre firma, Adana’nın Yumurtalık ilçesinde yaklaşık 12 milyar dolarlık yatırımla entegre petrokimya tesisleri ve tesislerin kullanacağı bir liman kuracağını belirtti. Gerçekleştirmeyi hedeflediği yatırımla halihazırda üretmekte olduğu polyester ve diğer ürünlerin ana ham maddesinin dışarıdan ithalatının önüne geçmeyi amaçlıyor. Yatırım aynı zamanda Türkiye’nin nihai ve yarı mamul petrokimya ürünleri ithalatı konusundaki dışa bağımlılığını da ciddi oranda azaltabilecek nitelikte olduğu belirtilmekte. Şirket açıkladığı yatırımı 10 yılda tamamlamayı düşünüyor. Açıklanan yatırım rakamı ve süre göz önüne alındığında yılda 1,2 milyar dolar düzeyinde bir kaynağa ihtiyaç duyulacak. Tutarın hayli yüksek olduğunu söylemeye gerek yok ve nasıl temin edileceği hususu önemli. Şirket ise söz konusu yatırımı finanse edebilmek gayesi ile global bir stratejik danışmanlık şirketi ile finansal fizibilite çalışması yapılması amacıyla sözleşme imzaladığını belirtmekte. Halihazırda 830 milyon TL sermayesi olan şirketin geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği kâr rakamı 597,4 milyon TL. Şirketin böylesi bir yatırımı gerçekleştirebilmesi için dışarıdan kaynak temin edebilmesi ya da işbirliklerine girebilmesi gerektiği anlaşılıyor.

SASA POLYESTER SASA

Alış0,00

Satış38,96

Gün İçi En Düşük38,58

Gün İçi En Yüksek39,08

PD/DD1,36

FK4,93

Fiyat38,96

Değişim-0,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI