SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Dardanel’de beklemekten yoruldum. Bekle bekle nereye kadar? Artık umudumu yitirdim. Hisseyi sizin nasıl gördüğünüzü öğrenebilir miyim? Gönderen : Tolga Işık14.03.2019, 19:02

Bir şirkete yatırımda bulunurken bunun temel dayanaklarının da konabilmesi önemlidir. Eğer firma düzenli şekilde gelir ve kârlılığını artırıyorsa bu şirkete yatımda bulunmak için önemli bir nedeninin de var olduğu kabul edilecektir. Diğer taraftan zarar eden bir yapıya sahip fakat geçekleştirdiği atılımlarla bu zararını telafi edeceğine dair güçlü bir işaret alınabiliyorsa yine yatırımcının söz konuşu hisseye yatırımda bulunması için bir nedenin varlığından söz edilebilecektir. Aksi durudaysa gereksiz yere alınan bir riskin varlığı gündeme gelecektir. Dardanel’in geçmiş bilanço yapısı takip edildiğinde sürekli zarar ettiğini görebilmekteyiz. Son açıkladığı 2018 yıl sonu bilançosunda da zarar artmış durumda. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 273 milyon TL’ye ulaştı. Son bilançosuna göre özsermaye ekside. Şirket ise marka değeri bilançoya dahil edildiğinde negatif olan özsermayenin 84,8 milyon TL’ye çıktığını söylüyor. Firma, marka değerinin 51,2 milyon dolar olduğunu belirtmekte. Şirket her ne kadar marka değeri ile negatif özsermayeden kurtulsa da riski mali yapısında bir değişim bulunmuyor. Bunun sonucundadır ki hissenin fiyatı uzun yıllar taban seviyelerde dalgalı bir seyir izledi. Son olarak Ağustos 2017’de en yüksek 2,67 TL’ye kadar çıkan hisse, devamını getiremezken sonrasındaki satışlarla birlikte günümüze kadar düştü. Şimdilerde de 1,08 TL’den işlem gören hisseye yönelik henüz bir umut ışığı gözlemlenebilmiş değil..

DARDANEL DARDL

Alış0,00

Satış6,25

Gün İçi En Düşük6,18

Gün İçi En Yüksek6,30

PD/DD1,82

FK81,05

Fiyat6,25

Değişim0,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI