SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYOLCU SAYISI NORMALLEŞMELİ-
SORU : 162 adet Pegasus hissesi aldım. Zarar kes kullanmadım. Ne yapmamı önerirsiniz? Gönderen : İbrahim Akyol08.07.2020, 18:34

Havayolu sektörü pandemi sürecinde çok fazla etkilendi. Sektörde yer alan firmalardan olan Pegasus da bundan payını ister istemez almakta. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın Türkiye’ye gelecek vatandaşlarına yönelik uyarıları turizm sektörü kadar ülkeye yolcu taşıyan havayolu firmalarının da geliri üzerine baskıya yol açıyor. Henüz ikinci çeyrek bilançolar açıklanmamakla birlikte havayolu firmalarının ilk çeyrekte açıkladığı zararlarını daha da artırması beklenmeli. Sektörün en yoğun dönemi olan üçüncü çeyrekte de kısıtlamadan kaynaklı istenen yolcu sayısına ulaşılamaması sektörün yılı zararla kapatma ihtimalini güçlendiriyor. Söz konusu beklenti önemli bir değişim gerçekleştirememesi halinde Pegasus için de geçerli. Firma yılın ilk çeyreğinde zararını yüzde 87,75 oranına artırdı. İkinci çeyrekte de zarardaki artışın devam etmesi kaçınılmaz görünüyor. Hissenin fiyatı ise düşük beklenti nedeniyle borsadaki genel çıkışa rağmen düşüş yönlü bir eğilim sergiliyor. Hisseye yönelik tekrar bir ilginin oluşabilmesi için sektörün üzerindeki kısıtlamaların kalkacağına dair gelişmelerin yaşanabilmesi önemli. Aksi taktirde hisse üzerindeki baskının bir süre daha devam etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

PEGASUS PGSUS

Alış0,00

Satış963,50

Gün İçi En Düşük953,00

Gün İçi En Yüksek983,00

PD/DD1,80

FK4,71

Fiyat963,50

Değişim-0,46%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI