SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Afyon son dönemlerde ciddi düşüş yaşamakta. Sizce yıl içindeki durumu ne olur? Gönderen : Selda Alan02.04.2019, 23:15

Son olarak Mart 2017’de en yüksek 9,94 TL’ye kadar çıkan Afyon Çimento, sonraki zaman diliminde sürekli olarak geriledi. Düşüş 4,25 TL’ye kadar sürerken şimdilerde 4,33 TL seviyesinde işlem görüyor. Hissenin teknik olarak 4 lirada güçlü desteği bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde tutunabilmesi için alıcıların satıcılar karşısında zayıflamaması gerekiyor. Alıcıların güçlenmesi ise şirketin mali yapısı ile yakından alakalı bulunuyor. Şirketin son açıkladığı 2018 yıl sonu bilançosuna göre satışlardaki artışa rağmen kârında ciddi bir düşüş söz konusu. Kârın azalmasında artan maliyetlerin etkisi göz ardı edilmemekle birlikte yatırım faaliyetleri gelir kalemindeki düşüşün belirleyici bir etkisi bulunuyor. Firma bir önceki yıl yatırım faaliyeti kaleminden kayda değer bir gelir elde ederken 2018 yılında bu rakam hayli düştü. Bu noktada hemen belirtmek gerekir ki bir şirketin uzun vadeli büyüyebilmesi için asıl önemli olan esas faaliyetlerinden dolayı kâr edebildiğini görebilmektir. Yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirin devamlılık olasılığının düşüklüğü bu kaleme dayalı yatırımın risk potansiyelini yükseltecektir. Bu nedenledir ki bir şirketi incelerken esas faaliyetlerinden dolayı bir kârlılık artışının olup olmadığını takip edebilmek daha önemlidir. Tüm bunlardan ayrı olarak Afyon Çimento 2018 faaliyet döneminde sermaye piyasası mevzuatına göre 3,9 milyon TL kâr etmiş görünce de vergi mevzuatına göre 12,8 milyon TL zararda. Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada mali bünyesini güçlendirmek ve yeni finansman ihtiyacı yaratmamak amacıyla ortaklara temettü dağıtılmaması yönünde karar aldı. Hissenin bu seviyelerden yukarı çıkabilmesi için kârını artırdığını görebilmek gerekiyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

AFYON CIMENTO AFYON

Alış0,00

Satış14,83

Gün İçi En Düşük14,51

Gün İçi En Yüksek15,33

PD/DD1,49

FK5,98

Fiyat14,83

Değişim-0,80%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI