SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYENİ TEKNOLOJİYLE BÜYÜMEK İSTİYOR-
SORU : Yarın Karsan’da ne olur? Yardımcı olur musunuz? Elimizde tutalım mı? Hedef belirtir misiniz? Gönderen : Can Antaş08.03.2021, 19:00

Yatırımcı profilinin önemli bir kesiminde kısa süreli hatta günlük işlem yapma yönelimi hiç de az değil. Kuşkusuz borsada bu bakış açısıyla kazanç elde etmek olasılık dahilindedir. Ancak kısa süreli işlemlerle istikrarlı bir getirinin profesyonellik gerektirdiğini göz ardı etmemeli. Tesadüfi kazançların dışında düzenli getiri elde edebilmek profesyoneller dışında bireysel yatırımcılar açısından hayli zor ve gereksiz bir bakış açısı olduğunu not etmek gerekiyor. Eldeki birikimlerin kaybedilmemesi için uzun vadede büyüyen firmalar takip edilmesinde yarar var. Ancak bu tek başına yeterli olmayacaktır. Ayrıca takip edilen firmanın gelir ve kârlılığını düzenli şekilde büyütmesi de önemidir. Aksi taktirde tek başına uzun vadeli bir yatırım da anlamlı olmayacaktır. Karsan’a da bu pencereden bakılmalı. Firma, son iki yılda benzer bir kâr rakamı elde etti. Önceki üç yılın ikisinde zarar birinde de düşük seviyede kârlılık söz konusu. Son iki yılda oluşan kârla geçmiş yıl zararlarında bir azalma mümkün olsa da kârın hızı düşük. Son bilançoya göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 414 milyon TL. Bununla birlikte firmanın kâr etmesi önemli. Gelirin büyümesi ilerleyen süreçte kâr rakamının da artma olasılığını güçlendirecektir. Ancak asıl sorun finansman giderlerinin büyüklüğü. Yüksek finansman giderleri esas faaliyet kârını ciddi ölçüde erozyona uğratıyor. Şirketle ilgili yakın tarihli basında yer alan haberler ise elektrikli otobüs üretimi ile ilgili. Şirket elektrikli otobüs ve minibüs modelleri ile gelirini artırırken bu araçları otonom teknolojisiyle donatarak Pazar payını artırmayı hedefliyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KARSAN OTOMOTIV KARSN

Alış0,00

Satış10,04

Gün İçi En Düşük9,81

Gün İçi En Yüksek10,24

PD/DD3,90

FK78,31

Fiyat10,04

Değişim2,87%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI