SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Odas son dönemde piyasa geneli gibi olması gerekenin altında bir değerde. Yukarı doğru ataklar olsa da belirli bir direnç noktasının üstüne çıkamıyor. Halbuki Çan Santrali de devreye girdi. Neden yukarı doğru ivme kazanamıyor? Açıklarsanız sevinirim. Gönderen : Akif Apaydın19.06.2019, 20:19

Şirketlerin yatırıma gitmeleri gelirlerini artırmaya imkan tanıdığı gibi düzenli bir kârlılık için de olanak sunar. Bu anlamıyla uzun vadede yatırımlar bir şirketin can suyudur. Ancak yatırımların firmaya ne denli katkı sağladığı ise bilanço kalemlerinden ortaya çıkar. Gerçekleştirilen ticari faaliyetlere rağmen şirketin düzenli bir kârlılığa ulaşamamış olması ya da istikrarlı şekilde kârın arttığına dair gözlem yapılamaması ister istemez hissedarın beklentisini de kıracaktır. Bu itibarla şirketlerle ilgili yapılacak işlemlerde yatırımlar takip edilmekle birlikte mali yapının ne yönde olduğu göz ardı edilmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak Odaş Elektrik’in Çan 2 Termik Santral yatırımı şirketten gelen açıklamalara göre yılın ilk çeyreğinde tam olarak devreye alınabilmiş değil. Firma asıl etkisinin yılın ikinci çeyreğinde görüleceğini belirtiyor. Öte yandan geçmiş bilançosu incelendiğinde düzenli bir kârlılığın olmadığı görülmekte. Şirket son dört yılın üçünde zarar açıkladı. Son açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda da zarar artarak devam etti. Dönem sonunda zararın artmasında düşen satış geliri etkili olsa da asıl zararın artan finansal giderlerden geldi. Firmanın yüksek borçluluk yapısı özellikle dövizdeki artışla birlikte zararının artmasına neden oluyor. Oluşan zarar hisse üzerinde baskıya neden oluyor. Son olarak Ocak 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,82 TL’ye kadar yükselen hisse, sonrasında hızla değer yitirirken geçtiğimiz mayıs ayında 1,14 TL’ye kadar geriledi. Şimdilerde 144 TL’den işlem gören hissenin yukarı yönlü çıkışını istikrarlı bir şekilde sürdürebilmesi için öncelikle düzenli bir kârlılık yapısına kavuşabilmesi şart.

ODAS ELEKTRIK ODAS

Alış0,00

Satış9,15

Gün İçi En Düşük8,95

Gün İçi En Yüksek9,24

PD/DD1,67

FK2,68

Fiyat9,15

Değişim0,22%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI