SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Metur hissesinde uzun süre beklemekteyim. Şirketin son çeyrekte zararı azalmış görünüyor. Hissenin gidişatını nasıl öngörüyorsunuz. Verecek olduğunuz bilgi için çok teşekkür ederim. Gönderen : İsmail Sarp25.11.2019, 20:22

Metemtur yaklaşık 4,5 yıldır arada taşmalarda bulunsa da 90 kuruşla 1,80 TL aralığında gidip geliyor. Son olarak geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirdiği atakla birlikte nominal değerinin üzerine çıktı ve 25 kasım 2019 günü 1,58 TL’den kapanışını gerçekleştirdi. Gelinen fiyat seviyesi önemli direnç bölgesine denk geliyor. Bu aşamadan sonra kısa bir süre daha çıkış devam etme olasılığı olsa da çıkış enerjisinin azalma ihtimali göz ardı edilmemeli. Hissede geçmiş fiyat seyrinin tekerrür etmesi halinde alıcıların aktif olduğu bir piyasadan satıcıların etkin olduğu bir harekete geçiş gündeme gelecektir. Hissenin yukarı yönlü çıkışını sürdürebilmesi için şirketin kârlı bir yapıya sahip olabilmesi önemli. Bu gerçekleşmediği taktirde uzun süredir yatay hareketin değişmesi için güçlü bir gerekçe de olmayacaktır. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse olumlu yönde herhangi bir değişim gözlenmiyor. İki yıldır zarar açıklayan şirketin son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda azalmakla birlikte zararını sürdürüyor. Son çeyrekte gerçekleşecek bir gayret ile firmanın sembolik düzeyde de olsa kârlı bir bilanço açıklaması gündeme gelebilir. Ancak bunun yatırımcısı için tatmin edici olma düzeyi bulunmuyor. Güçlü ve istikrarlı bir kârlılığın olmaması ciddi bir sıkıntı kaynağı. Bunun gerçekleşeceğine dair işaret alınamadığı taktirde yatırımcıların hisseye göstereceği ilgi de sınırlı kalacaktır. Böylesi bir durumda hissede düzenli bir fiyat artışından ziyade yatay ya da aşağı yönlü eğilimin daha ağır basması gündemde kalmaya devam edecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

METEMTUR YATIRIM METUR

Alış0,00

Satış14,22

Gün İçi En Düşük12,98

Gün İçi En Yüksek14,26

PD/DD4,04

FK44,63

Fiyat14,22

Değişim9,55%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI