SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Klimasan bu fiyatta alınabilir mi? En yüksek tahmini fiyat ne olabilir? Gönderen : Yakup Karakoç10.05.2020, 16:50

Klimasan, geçtiğimiz şubat ayında yılın en yüksek seviyesi olan 23,14 TL’yi gördükten sonra Koronavirüs salgınından kaynaklı olarak piyasada yaşanan düşüşle birlikte hızla geriledi. Hisse, martın ikinci yarısından bu yana ise yine endekse uyumlu bir şekilde yükseliyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 5,65 olup sektör ortalaması 18,60’ın altında bulunuyor. Bununla birlikte dört yıldır hissenin f/k oranının sektör ortalamasının altında olduğunu not etmekte yarar var. Mali yapısı incelendiğindeyse son iki yıldaki kârında artış dikkat çekiyor. Büyümenin bu yıl da devam etme olasılığı, yaşanan salgın nedeniyle düşük ihtimal olarak değerlendirilmeli. Ancak genel olarak ekonomide bir daralmanın beklendiği ortamda söz konusu durumun firmaya mahsus olmaması ilginin belli bir düzeyin altına düşmemesine olanak tanıyabilecektir. Takas verileri takip edildiğindeyse yabancı saklaması yapan kurumlardan satış ağırlıklı işlemlerin öne çıktığını görmekteyiz. Yılbaşında hissenin halka açık kısmının yüzde 24,73’ü yabancı saklaması yapan kurumlarda bulunurken oran 24 Nisan 2020 günü yüzde 17,02’ye geriledi. Satış baskısının devam etmesi ise hissede güçlü bir çıkışın önündeki en önemli engel olacaktır.

KLIMASAN KLIMA KLMSN

Alış0,00

Satış33,04

Gün İçi En Düşük31,98

Gün İçi En Yüksek33,08

PD/DD0,89

FK20,91

Fiyat33,04

Değişim1,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI