SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Vestel hissesindeki gelişmeleri nasıl görüyorsunuz? Çıkışının durmasını neye bağlıyorsunuz? Gönderen : Serdar Dönmez18.06.2019, 20:31

Vestel’e ait hisselerin fiyat seyri takip edildiğinde özellikle Ocak 2019’dan bu yana dalgalı bir seyir izlediğini görmekteyiz. Hisse, 2019 yılına en düşük 5,25 TL ile girerken sonrasında piyasadaki genel çıkışın da etkisiyle yükseldi ve mart ayında en yüksek 14,57 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi ve şimdilerde 12,42 TL’den işlem görüyor. Şirket düzensiz bir kârlılık yapısına sahip bulunuyor. Bir yıl kârı artarken ertesi yıl düşüyor. Bu da arada çıkışlar gerçekleşse de hissede düzensiz fiyat hareketine yol açmakta. Son olarak geçtiğimiz 2018 faaliyet döneminde kârın artmış olduğu göz önüne alındığında bu yıl düşüş gerçekleşmesi sürpriz olmayacaktır. Açıklanan 2019 üç aylık bilançosuna göre ilk çeyrekte 274,4 milyon TL gibi hayli yüksek bir zarar gerçekleşti. Bu durum kârın düşme ihtimalinden de öte yıl sonunda zarar etme olasılığının da gündemde olduğu anlamına geliyor. İlk çeyrekte şirket esas faaliyetlerinden dolayı kâr etmekle birlikte diğer faaliyet kaleminden gelen giderlerle birlikte zarara döndü. Şubat ayında basına yansıyan haberlere göre ise Vestel Grubu, Google ile ortak android TV üretmek üzere anlaşmaya vardığı belirtilmekte. Bu şekilde televizyon ihracatının artması öngörülüyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şubat ayında basına yaptığı açıklamada, dayanıklı tüketim malları üretiminin yanı sıra teknoloji firması olarak da konumlanmak istediklerini bu çerçevede cep telefonunda iç pazarda büyümek istediklerini dile getirdi. Vestel, teknolojiyle yakından ilişkili sektörlerde faaliyet yürütüyor olması sebebiyle sürekli kendisini yenileyen bir yapıya sahip olması gerekiyor. Bu noktada geriye düştüğünde geliri ve kârlılığı da olumsuz yönde etkilendiği göz ardı edilmemeli.

VESTEL VESTL

Alış0,00

Satış86,85

Gün İçi En Düşük86,30

Gün İçi En Yüksek88,75

PD/DD0,81

FK20,10

Fiyat86,85

Değişim-0,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI