SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıVAGON İŞİNE YÜZDE 20 ORTAK -
SORU : Ozbal’ın kuracağı yeni şirketin kâra etkisi ne olur? Hisseyi nasıl etkiler? Gönderen : Murat Özkaya13.07.2020, 18:29

Ozbal, geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı açıklamada demiryolu yük taşımacılığının gelecekte büyümesini beklediklerini, başta Çin olmak üzere gelişmiş ülkelerin ticaretin daha ucuz ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için bu sektöre yatırımda bulunacağı yönündeki öngörüsünü paylaştı. Anılan nedenlerle firma sektörde daha aktif bir rol almak istiyor. Söz konusu gerekçeyle RC Endüstri ile birlikte haziran ayında “Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları Anonim Şirketi” ünvanlı firmayı kurarken yüzde 20 ortak oldu. İş ortağı RC Endüstri ile aynı zamanda vagon sektöründeki bakım onarım işlerini de yürütmekte. Özbal Çelik, sonraki açıklamalarında ise Erciyas Vagon’un faaliyetlerine herhangi bir etkisinin olmayacağı yönünde bilgi paylaştı. Söz konusu iştirakin faaliyetlerinin doğrudan bir etkisinin olmasa da kârlı bir yapıya sahip olması halinde buradan bir gelir elde edileceği göz ardı edilmemeli. İştirakin henüz yeni ve 100 bin TL gibi oldukça düşük bir sermaye ile kurulması ise gelir yaratma noktasında zamana ihtiyacı olacağı şeklinde bir yorumu güçlendirmekte. Bu anlamıyla iştirakin reel olarak firmaya kısa vadede bir etkisi beklenmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak borsada beklentilerin alınıp satıldığı bir ortamda bu iştirakin gerekçe yapılarak spekülatif hareketlenme yaşanması gündeme gelebilir. Fakat mali katkısı için zamana ihtiyaç olacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI