SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE YATAYDA VE DALGALI -
SORU : Albaraka’nın orta ve uzun vade gidişatı hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? İyi çalışmalar. Gönderen : Hüsnü10.03.2020, 19:35

Albaraka’nın geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde uzun vadede arada taşmalarda bulunsa da 1,00-1,50 TL fiyat aralığında gidip geldiğini görmekteyiz. Yükselişlerde bazı zamanlar her ne kadar 1,50’nin üzerine çıksa da bu güne kadar söz konusu durum uzun ömürlü olamadı ve bir süre sonra tekrar kanalın içine döndü. Son yaşanan çıkışta da benzeri bir durum söz konusu. Hisse, geçtiğimiz ocak ayında 1,81 TL’ye kadar yükselse de devamını getiremedi ve piyasadaki genel düşüşün de etkisiyle hızla geriledi. Şimdilerde de uzun vadedeki yatay kanalına geri dönmüş durumda. Satış baskısının devamı halinde destek bölgesi 1 TL’ye kadar inmesi gündeme gelecektir. Bankanın mali yapısı incelendiğinde de düşüşü destekler nitelikte olduğu gözlenmekte. Bir önceki yıl kârını azaltırken 2019 yıl sonu bilançosunda da yüzde 52,65 gerileme söz konusu. Kârdaki düşüş hisse üzerinde baskıya yol açıyor. Bu durum gerçekleşen çıkışların sınırlı kalmasına sebep oluyor. Bu nedenle kârlılığın artabilmesi önemli. Tüm bunlardan ayrı olarak Albaraka geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımı ile 900 milyon TL olan sermayesini 1 milyon 350 bin TL’ye yükseltti. Nakit sermaye artışından gelen fon tutarı emisyon primi de dahil yaklaşık 465 milyon TL oldu. Söz konusu fonun elde edilmesinin ardından bankanın sermaye yapısı da güçlendi. Bu durum olumlu olmakla birlikte asıl önemli olan bankanın ticari faaliyetlerini güçlendirerek kârını daha da yukarı çıkarabilmesi olduğu göz ardı edilmemeli. Veriler ise Albaraka’nın bu noktada yetersiz kaldığı izlenimini veriyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ALBARAKA TURK ALBRK

Alış0,00

Satış4,64

Gün İçi En Düşük4,66

Gün İçi En Yüksek4,81

PD/DD0,87

FK3,38

Fiyat4,64

Değişim-3,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI