SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE KÂR BÜYÜMELİ -
SORU : Rheag hakkında düşünceleriniz bekliyorum. 2 -3 aylık önerir misiniz? Ya da önereceğiniz hisse senedi var mı? Gönderen : Erdal Karadeniz18.08.2020, 13:15

Bireysel yatırımcıların borsaya 2-3 aylık zaman dilimi için birikimlerini aktarması sorun yaratacağını göz ardı etmemeli. Zira bu zaman dilimi kısadır ve güçlü bir firma olsa dahi hissenin bu süre zarfında gerilemesi olasılık dahilindedir. Böylesi kısa bir sürede yatırımcının hissesini satması gerektiğinde zararına işlem yapma olasılığı da artacaktır. Bu nedenledir ki en az bir yıllık zaman dilimini göze alarak işlem yapılası yerinde olacaktır. Diğer taraftan takip edilen şirketin gelir ve kârlılık noktasında büyüyen bir niteliğe sahip olması düşük riskle kâr etme ihtimalini güçlendirir. Öte yandan uzun vadeli perspektifle hareket edilmekle birlikte zarar eden ya da küçülen bir şirketin hissesinin alınması da yerine zarar olasılığını gündeme getirebilecektir. Rhea Girişim’e de bu perspektiften bakmakta yarar var. Şirket kâr etme noktasında zorlanıyor. Son üç yılda zarardan kâra dönse de oluşan kâr sembolik düzeyde kaldı. Son açıklanan 2020 altı aylık bilançosunda ise yine zarar söz konusu. Oluşan 1,9 milyon TL zararın yılın ikinci yarısında artarak devam etmesi halinde yıl sonu zararı da büyüyecektir. Bu da hisse üzerinde baskıya yol açmakta. Her ne kadar geçtiğimiz mart ayından bu yana bir çıkış sergilense de bunun piyasadaki genel çıkışla bağlantılı olduğu göz ardı edilmemeli. Geçmiş yıllarda da benzer spekülatif çıkışları olan hissede istikrarlı bir çıkış ise bu güne kadar mümkün olamadı. Uzun vadeli bir çıkış için firmanın düzenli bir kârlılık gerçekleştirdiğini gözlemleyebilmek önemli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ICU GIRISIM RHEAG

Alış0,00

Satış6,82

Gün İçi En Düşük6,30

Gün İçi En Yüksek6,84

PD/DD13,33

FK0,00

Fiyat6,82

Değişim7,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI