SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Emek Elektrik’teki çıkış devam eder mi? Çıkarsa bir üst seviye nerede? Sizin tahmininiz nedir? Gönderen : Murat21.10.2019, 18:47

Emek Elektrik borsaya geldiği günden bu yana yatay bir hareket sergiliyor. Zaman zaman yukarı atakları olmakla birlikte bu çıkışlar bir noktadan sonra aşağıya dönerek gerilemekte. Hisse son olarak geçtiğimiz eylül ayında yıl içindeki en yüksek seviyesi 1,40 TL’yi test ettikten sonra yönünü aşağıya çevirdi. Şimdilerde de 1,20 TL’den işlem görüyor. Arada alıcılar daha aktif bir pozisyon sergilese de satıcıların daha baskın yapısı bir süre sonra gerileme ihtimalini tekrar gündeme getirmekte. Son üç yıldır geliri aynı seviyelerde oluşan şirket, bu süre zarfında kârdan zarara döndü. Son iki yılda zarar açıklarken 2019 altı aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Bu durum 2019 yıl sonunda da zarar açıklama ihtimalinin ağırlıklı olarak öne çıktığını gösteriyor. Şirketin mali yapısındaki sıkıntı ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde baskıya yol açmakta ve taban seviyelerden fazlaca uzaklaşmasına mani olmakta. İstikrarlı bir çıkış için şirketin düzenli bir kârlılığa sahip olması önemli. Bu olmadığı sürece gereksiz riskler üstlenmemeli. Neticede gelir ve kârlılığı düzenli artan firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

EMEK ELEKTRIK EMKEL

Alış0,00

Satış14,95

Gün İçi En Düşük14,78

Gün İçi En Yüksek15,70

PD/DD1,87

FK0,00

Fiyat14,95

Değişim-0,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI