SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Anadolu Isuzu hissesinin 2019 üçüncü çeyrekte kar edebilme olasılığı nedir? Gönderen : Mehmet Çekkaş04.11.2019, 08:44

Şirketlerle ilgili değerlendirmede bulunurken kısa vadeli göstergelerden ziyade uzun vadeli verileri göz önünde bulundurmak daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Zira borsada kısa vadeli beklentilerle yapılacak işlemler her zaman için riskin yükselmesine yola açacaktır. Uzun vadeli hedefler ise riski düşürürken getiri olasılığını da artırması açısından daha tercih edilir bir yol olarak değerlendirmeli. Bu çerçeveden bakıldığında Anadolu Isuzu’nun son beş yılda önce kârını azalttığını bilahare son üç yılda zarara döndüğünü gözlemekteyiz. Her defasında artması ise zararın önüne geçilemediği anlamına geliyor. Açıklanan 2019 altı aylık bilançosunda da zarar devam etmekle birlikte bir önceki yılın aynı dönemine göre azaldı. Firmanın zararını azaltmasında diğer faaliyet kalemindeki giderlerini düşürmesi etkili oldu. Henüz dokuz aylık bilançosu açıklanmayan şirketin yılın ikinci yarısında daha iyi bir performans sergilemesi mümkün. Böylesi bir durumda kâra geçmesi gündeme gelecektir. Ancak asıl önemli olanın dönem bazında değil istikrarlı ve düzenli şekilde kârını büyütebilmesidir. Bu gerçekleşmediği taktirde hissede güçlü bir çıkış yaşanamayacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin takas verileri takip edildiğinde yabancı saklaması yapan kurumların özellikle ağustos ve eylül ayında alım ağırlıklı işlemlerde bulunduğu gözleniyor. Yabancıların payları yılın ilk günü yüzde birin altındayken 21 Ekim 2019 günü yüzde 5,90’a yükseldi. Yabancıların gerçekleştirdiği alımlar hissede yılbaşından bu yana belli bir hareketin olmasına yol açarken fiyatı destekleyen bir unsur olarak öne çıkmakta.

ANADOLU ISUZU ASUZU

Alış0,00

Satış110,30

Gün İçi En Düşük108,10

Gün İçi En Yüksek114,10

PD/DD1,12

FK5,74

Fiyat110,30

Değişim-1,43%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI