SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : VKFYO hakkındaki beklentiniz nedir? Aralıkta olduğu gibi yine bir uçuş yapar mı sizce? Gönderen : Ziya Bostan26.02.2019, 22:26

Menkul kıymet yatırım ortaklıkları, yatırımcısına düzenli getiri sağlama noktasında zayıf kalan sektörlerden birisi. Sektörün performansını ölçen endeks incelendiğinde de bunu görmek mümkün. 2010 yılından bu yana yatay bir seyir izleyen BIST Yatırım Ortaklığı Endeksi bazı yıllar sıçrama göstermekte ve sonra girdiği yeni kanalda yatay seyrini sürdürmekte. Son olarak 2017 yılında gerçekleştirdiği çıkışın ardından geçen yaklaşık iki yıllık süre zarfında dalgalanmaların ardından hâlâ Mart 2017’de test ettiği 30.405’in gerisinde bulunuyor. Sektördeki bu yatay seyre bağlı olarak Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı da farklı bir durum sergilemiş değil. Hissede zaman zaman yukarı yönlü gözlenen sert ataklar spekülatif düzeyde kalırken ardından gelen satışla gerilemekte. Hissede düzenli bir çıkış bu güne kadar gerçekleşemedi. Bu hareket sektörün ivmesiyle de uyumlu bir durum sergiliyor. Hissede son olarak geçtiğimiz kasım ayında başlayıp 13 Aralık 2018 günü 3,55 TL’ye kadar süren çıkış da benzer şekilde son buldu ve devamı gelmedi. Şimdilerde ise 1,16 TL’den işlem gören hisse, 2010 yılından bu yana varlığını sürdüren yatay kanala tekrar girdiğini gösteriyor. Ocak sonu itibariyle kamuyla paylaşılan rapora göre şirketin sahip olduğu portföyün aralık sonu itibariyle birim pay değeri nominal değerinin altında bulunuyor. Portföyün sadece yüzde 10’u hisse senedinde bulunurken ağırlık kısmı sabit getirili enstrümanlardan oluşuyor. Bu itibarla firmanın gelir ve kârlılığında sürpriz bir artış gerçekleşme olasılığı hayli zayıf bulunuyor. Bu durum aynı zamanda hissede uzun vadeli beklenti olasılığını da zayıflatıyor.

VAKIF GMYO VKGYO

Alış0,00

Satış1,92

Gün İçi En Düşük1,91

Gün İçi En Yüksek1,95

PD/DD0,36

FK0,99

Fiyat1,92

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI