SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Trabzon Liman’ın sürekli düşüş sebebi ne? Yerli ve milli diye millete sattılar. Sürekli düşüyor. Acaba bu hissenin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Şimdiden sağ olun Gönderen : Murat Sarıhan13.05.2019, 20:26

Trabzon Liman İşletmeciliği, Ocak 2018’den itibaren borsada işlem görüyor. Hissenin ilk açılış fiyatı düzeltilmiş verilerle 16,12 TL’ye denk gelirken bu seviyelerde fazla tutunamadı ve gelen satışlarla birlikte geriledi. Şimdilerde ise 8,52 TL’den işlem görüyor. Hissenin 8 lira seviyelerinde güçlü bir desteği bulunuyor. Halka arzın da etkisiyle geçtiğimiz son iki yıl kârında kıpırdama yaşandığı gözlenen şirketin açıklamış olduğu 2019 ilk çeyrek bilançosu ise pek iç açıcı değil. Şirket, yılın ilk çeyreğinde hem gelirini hem de kârını düşürdü. Kârdaki düşüşün yüzde 50’ye varması ancak satış gelirlerinin yükselmesi ile düzeltilebilir. Genel ekonomik daralma ister istemez liman işletmeciliği yapan şirketi olumsuz yönde etkiliyor ve söz konusu durumun yıl sonuna kadar devam etmesi pek de şaşırtıcı olmayacak. Firma tarafından 9 Mayıs 2019 günü yapılan açıklamada ise elinde bulunan ve faaliyetlerde kullanılmadığı belirtilen mobil vinç ataçmanlarıyla sekiz adet büro konteynerinin yaklaşık 2.4 milyon dolar bedelle satışı için gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Satış kararı aynı zamanda şirketin faaliyetlerinin daralmasının devam edeceği yönündeki yorumu güçlendiriyor. Şirket ise gerçekleşecek satıştan elde edilecek geliri işletme sermayesinde kullanılacağını belirtti.

TRABZON LIMAN TLMAN

Alış0,00

Satış130,80

Gün İçi En Düşük130,30

Gün İçi En Yüksek136,40

PD/DD5,95

FK11,92

Fiyat130,80

Değişim-2,46%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI