SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kiler Gayrimenkul kısa orta uzun vadede ne yapar? Şirketin teknik analizini yaparsanız sevinirim? Şimdiden teşekkürler. Gönderen : Ahmet Topuz22.07.2019, 19:15

Borsada teknik analiz, kullanılan yöntemlerden birisidir. Bununla birlikte önceliği her zaman için temel analize vermek daha doğru bir yaklaşım tarzıdır. Mali yapısı iyi ve güçlü firmalar arasında yapılacak tercihteyse teknik analizin kullanılması avantaj sağlayacaktır. Daha yüksek kazanç elde etme imkanına fırsat tanıyacaktır. Aksi taktirde riskli ve zarar üreten işlemler gündeme gelecektir. Kiler GYO’nun mali yapısı incelendiğindeyse son iki yılda artan bir ivmeye rağmen dalgalı bir kârlılık öne çıkmakta. Öte yandan firmanın içinde yer aldığı sektörün de uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığı göz önüne alındığında hissede pozisyon almak için güçlü işaretlerin alınabilmesi şart. Firmanın son açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda bir önceki yılın aynı dönemine göre zararın bir miktar arttığını gözlemekteyiz. Hissenin fiyat seyri ise takip edildiğindeyse uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığı gözleniyor. Arada yukarı yönlü sert atakları olmakla birlikte mevcut fiyat seyri halka arz rakamının hayli gerisinde kalmakta. Hissenin ilk işlem gördüğü Nisan 2011’de düzeltilmiş verilerle fiyat 4,73 TL iken şimdilerde 1,98 TL’den işlem görmekte. Son iki ayda fiyatında belli bir artış olmasına rağmen daha fazla yukarı çıkabilmesi için alıcıların daha aktif hale gelebilmesi gerekiyor. Mevcut durumdaysa yatırımcıların alım işlemlerinde devamlılık sağlamaları için güçlü bir nedenin bulunması önemli. Aksi taktirde önceki hareketlerin benzeri gözlenirken çıkış da sınırlı kalacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KILER GMYO KLGYO

Alış0,00

Satış5,38

Gün İçi En Düşük5,27

Gün İçi En Yüksek5,50

PD/DD1,04

FK1,99

Fiyat5,38

Değişim1,51%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI