SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : BMELK kısa uzun orta vadede ne yapar? Şirketin teknik analizini yapar mısınız? Bu şirketin mahkemesi devam ediyor. Aleyhinde veya lehinde mi sonuçlanır? Gönderen : Ahmet Topuz21.07.2019, 13:46

Borsaya geldiği Haziran 2014’ten bu yana arada yukarı çıkışları olmakla birlikte düşüş eğiliminden kurtulamayan Bomonti Elektrik, şimdilerde 82 kuruşun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Hissenin zaman zaman yukarı yönlü çıkışlarının devamının gelememesinde mali yapısındaki sorunların etkisi bulunuyor. Şirket sürekli zarar ediyor. Gelir üretmede sıkıntı yaşarken özellikle artan finansal giderlerden dolayı yıl sonunda zarar açıklamak zorunda kalıyor. Son açıkladığı 2018 yıl sonu bilançosunda göre birikmiş geçmiş yıl zararı 22,6 milyon TL seviyesinde. Özsermeyesi, 17 milyon TL olan sermayesinin gerisine düşmüş bulunuyor. Her ne kadar şimdilik özsermayesi eksiye düşmese de zararın devam etmesi halinde ilerleyen süreçte özsermayenin eksiye gerilemesi pek de sürpriz olmayacaktır. Böylesi bir sıkıntının yaşanmaması için gelir ve kârlılık yaratabilmesi oldukça önemli. Şirketin mali yapısını düzeltebilmesi için güçlü bir enerjiye ihtiyacı olduğu anlaşılıyor. Geçtiğimiz haziran ayında Türkiye Kalkınma Bankası firma aleyhine yaklaşık 18,5 milyon TL tutarlı bir icra takibi başlattı. Bunun dışında da şirket aleyhine devam eden dava ve icra takipleri bulunuyor. Bu dava ve icra takipleri ise şirketin mali yapısını ciddi boyutta etkileyecek nitelikte olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Tüm bu sebeplerle gelir ve kârını artıran firmaların takip edilmesi ve gereksiz risklerin alınmaması daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

PAMUKOVA ELEKTRIK BMELK

Alış0,00

Satış0,00

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat0,00

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI