SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTALEPTE ABARTIYA KAÇMAMALI -
SORU : Rtalb hissesi sürekli düşüş gösteriyor. Salgının devam ettiği şu dönemde hisseye olan güven azalmış gibi. Önümüzdeki günler için hisse hakkındaki görüşleriniz nedir? Gönderen : Eda 01.02.2021, 19:23

RTA Laboratuvarları pandemi sürecinde gerçekleştirdiği yüksek ivmeli hareketiyle piyasada adını çok sık dillendirilen hisselerin başında geldi. Sığ ve düşük hacmiyle uzunca bir süre dipte dalgalı bir seyir izlerken Mart 2020’de 1,89 TL’den başlayan çıkışıyla birlikte hızla değerlendi. Hisseye yüksek talep gelmesinde şirketin Covid 19 tanı kiti üretiminde bulunması yönündeki gelişme etkili oldu. Düşük hacmin de sağladığı avantajla sürekli tavan yapan hisse, arada sert düşüşler yaşasa da 25 Ağustos 2020 günü 64,70 TL’ye kadar çıktı. Yatırımcıların abartılı yönelimi hissenin fiyatını beş ayda 34 katına çıkardı. Yükseliş sırasında 14 Mayıs 2020 gününe kadar hissenin sürekli tavan yapması ise dikkat çeken bir diğer ayrıntıydı. Ağustos ayındaki zirveden sonraysa düşen bir eğilim söz konusu. Son işlem günü olan 1 Şubat 2021 günü ise kapanış 27,66 TL’den gerçekleşti. Mali olarak rutin bir kârlılığa sahipken 2020 dokuz aylık dönemde kâr kayda değer oranda yükseldiği ve 49,6 milyon TL’ye çıktı. Artan satış geliri esas faaliyet kârını yükseltti. Buna finansman gelirlerinden elde edilen tutar da ilave edilince dönem sonu kârındaki artış daha da arttı. Hissenin çıkışına dayanak bir hikaye olsa da yatırımcı nezdinde bunun abartıldığı göz ardı edilmemeli. Söz konusu aşırı taleptir ki hissenin fiyatını ağustos ayında oldukça yüksek bir seviyeye taşıdı. Sonrasında da kademeli şekilde günümüze kadar gevşedi. Satış ağırlıklı işlemlerin devam etmesi düşüş yönlü eğilimin devam etmesine yol açacaktır.

RTA LABORATUVARLARI RTALB

Alış0,00

Satış12,96

Gün İçi En Düşük12,80

Gün İçi En Yüksek12,97

PD/DD1,42

FK5,20

Fiyat12,96

Değişim0,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI