SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTAHSİSLİYLE MAAŞLAR ÖDENDİ-
SORU : Serve’nin ortaklık yapısı nedir? Bir de kağıdın durumu hakkında bilgi alabilir miyim? Gönderen : Hüseyin Karaman 30.11.2020, 13:37

Serve Film Prodüksiyon’un sermayesinin yüzde 19,78’i Veysi Kaynak’a, yüzde 6,85’i Aydın Veli Serin’e ve yüzde 5,97’si Nezir Karaoğlu’na ait bulunuyor. Kalan diğer kısım ise diğer hissedarlara ait bulunuyor. Şirketin sermayesinin yüzde 76’sı ise fiili dolaşımda. Takas verilerine göre halka açık kısmın yarısı üç aracı kurumun saklamasında yer alıyor. Pandemiden kaynaklı olarak kötü bir yıl geçiren şirketin önceki yıllarda azalan geliri bu yıl dip yaptı. Son beş yılın dördünde zarar eden firma, son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda ise kâr açıkladı. Diğer faaliyetlerden elde edilen gelirle dönem sonunda kâr açıklasa da tutarın oldukça az olduğunu not etmek gerekiyor. Asıl önemli olansa satış gelirini artırabilmesi. Bu noktada uzun süredir arzu edilen performans yakalanamazken Covid 19 salgını ile birlikte olumsuzluk arttı. Mali yapıdaki belirsizlik nedeniyle Yakın İzleme Pazarında bulunan şirketin ticari yönden arzu edilen performansı gösterememesine rağmen hissenin fiyatı geçtiğimiz mart ayından bu yana ciddi bir artış kaydetti. Fiyat artışı mali yapı ile uyumsuz bir tablo çizerken bu seviyelerden gerçekleştirilecek alımlar riski gereksiz yere artıracaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket 11 Kasım 2020 günü yaptığı açıklamada birikmiş geçmiş maaşı ödemeleri ve kamu borçlarını temmuz ayında gerçekleştirilen tahsisli sermaye artırımından gelen nakitle ödediğini belirtti. Şirket geçtiğimiz temmuz ayında Veysi Kaynak’a beher fiyatı 5,88 TL’den olmak üzere tahsisli sermaye artırım yoluyla satış yapmıştı. Hissenin fiyatı ise geçtiğimiz mart ayından bu yana artıyor. Şimdilerde de 16,01 TL’den işlem görüyor. Mevcut şartlarda şirketin gelir ve kârını artıracağına dair güçlü bir işaretin alınamaması ise en büyük sorun. Büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

KUVVA GIDA SERVE

Alış0,00

Satış39,38

Gün İçi En Düşük36,00

Gün İçi En Yüksek36,44

PD/DD33,26

FK469,27

Fiyat39,38

Değişim18,26%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI