SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Smart hissenin geleceği ve tahmini bir yıllık fiyat aralığı ne olur? Bir Logo Yazılım gibi olabilir mi? Teşekkürler. Gönderen : Batuhan28.07.2019, 15:50

Geçtiğimiz mayıs ayında 2,42 TL’den halka arz edilen Smartiks Yazılım’ın paylarının yüzde 98,5’i yurt içi bireysel yatırımcılar tarafından satın alındı. 16 Mayıs 2019 günü hissenin ilk işlem fiyatı 2,50 TL’den oluşurken sonrasında 3,35 TL’ye kadar yükseldi. Ancak sonrasında gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi ve şimdilerde 2,66 TL’den işlem görüyor. Halihazırda fiyatın halka arz rakamının üzerinde olması yatırımcı beklentisi açısından olumlu bir durum olarak değerlendirilmeli. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karahasanoğlu yaptığı açıklamada, halka arzdan elde edilen kaynağın Ar-Ge çalışmalarında kullanacaklarını ve n ürünlerini daha uygun ve cazip hale getirmeye çalışacaklarını belirtiyor. Halihazırda sermayesinin yüzde 47’si borsada işlem gören şirketin gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri ortalamaların üzerinde bulunuyor. Borsaya yeni gelmekle birlikte şirkete yönelik bu denli beklenti içinde olmayı gerektirecek kayda değer bir açıklama ise bulunmuyor. Bununla birlikte sektörde yıl başından bu yana gözlenen hareketliliğin Smartiks hissesini de olumlu yönde etkilediği şeklinde bir değerlendirmede bulunmak yanlış olmayacaktır. Son üç yılda şirket kârını küçük adımlarla artırmakla birlikte haziran ayında açıkladığı 2019 ilk çeyrek bilançosundaysa düşmüş görünüyor. Bunu halka arz öncesi var olan hassasiyetin geride kaldığı şeklinde yorumlamak da mümkün. Performansın artmaması halinde kârdaki düşüşün devamı gündeme gelecektir ki bu taktirde hissenin mevcut fiyatlarda tutunması zorlaşacaktır. Kârın daha da artması yatırımcı beklentisini ayakta tutacağı gibi hissenin yönünü de yukarı çevirmesine olanak tanıyacaktır.

SMARTIKS YAZILIM SMART

Alış0,00

Satış43,50

Gün İçi En Düşük42,74

Gün İçi En Yüksek45,38

PD/DD10,21

FK29,66

Fiyat43,50

Değişim-3,38%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI