SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSPK, ZARARIN GİDERİLMESİNİ İSTEDİ -
SORU : KRDMD hisse senedi kısa sürede ne olur? 4 çeyrekte zarar açıklarsa düşer mi daha? Gönderen : Müjgan 25.02.2020, 14:10

Borsada kısa vadeli alımlar her zaman için risklidir. Firmanın mali yapısı güçlü olsa ve düzenli olarak yüksekse dahi söz konusu riskin ortadan kalkma koşulu bulunmuyor. Nedeni ise kısa vadede hissenin performansını belirleyen temel unsurun piyasadaki gelişmeler olmasıdır. Olumlu yöndeki genel hava zararda olan şirketlere ait hisselerin dahi yükselmesine yol açarken tersi yönde bir gelişmenin varlığı halinde de güçlü firmalara ait hisselerin düşmesine sebep olabilmektedir. Kardemir D hissesi için de aynı değerlendirmenin geçerli olduğu unutulmamalı. Henüz 2019 yılsonu bilançosu açıklanamayan şirketin, son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosuna göre dönem sonu kârında yüzde 56,99 oranında bir düşüş söz konusu. Gelirdeki artışa rağmen maliyet kaleminin daha hızlı artması firmanın kârının düşmesinde etkili oldu. Firmanın yılın son çeyreğinde önemli bir gelişme kaydetmemesi halinde yıl sonu bilançosunda da azalan bir kârlılıkla seneyi kapatması beklenmeli. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise geçtiğimiz yılı taban seviyede dalgalı bir seyirle geçirdiğini ekim ayından itibaren de yükseldiği görülüyor. Yaşanan çıkışın ardından 22 Ocak 2020 günü en yüksek 3,04 TL’yi test ettikten sonra piyasadaki genel düşüşe uyumlu şekilde gevşedi. Şimdilerde de 2,82 TL seviyelerinde işlem görüyor. Kardemir sektörün önemli firmalarından biri ve bu itibarla sektörde belirleyici bir konuma sahip. Gerçekleşen son çıkışa rağmen fiyat kazanç oranı 5,98 seviyesinde ve bu oran sektör ortalamasının altında bulunuyor. Diğer taraftan geçmiş gördüğü ortalamalarında bulunuyor olması da çıkış potansiyelini destekleyen bir unsur. Son çeyrekte kârda gözlenecek bir artış ile hissenin yükselme zemini daha da güçlenecektir. Şirketle ilgili önemli gelişme ise SPK’nın yapmış olduğu inceleme neticesinde Demsan’ın firmayı zarara uğrattığı yönünde tespitte bulunurken yaklaşık 44 milyon TL tutarındaki zararın ilgili şirketten geri alınması istendi. Kardemir de 30 Ocak 2020 günü yaptığı açıklamayla söz konusu tutarı faizi ile birlikte Demsan’dan istedi. Talebin olumsuz karşılanması halinde ise yasal işlemlere geçileceğini belirtti.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KARDEMIR (D) KRDMD

Alış0,00

Satış22,84

Gün İçi En Düşük22,68

Gün İçi En Yüksek23,08

PD/DD2,23

FK25,21

Fiyat22,84

Değişim1,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI