SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON BİR YILDA FİYATINI ÜÇE KATLADI-
SORU : Zirve seviyesinden dönen Hektaş’ın yönü hangi taraf? Tekrar çıkar mı yoksa bundan sonrası başa aşağı mı olur? Gönderen : Fatih Öğün20.01.2020, 13:51

Hektaş, son bir yıldır istikrarlı şekilde değer kazanıyor. Hisse, 3 Ocak 2019 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 3,20 TL’yi test ederken sonrasında kademeli olarak yükseldi. Bu yılın ocak ayında ise ivmesini hızlandırdı ve 14 Ocak 2020 günü en yüksek 10,94 TL’ye kadar çıktı. Ardından gelen kâr satışlarıyla birlikte gerilese de halihazırda 9,82 TL’den işlem görüyor. Piyasada gözlenen olumlu havaya rağmen şimdilerde hissede kâr satışları etkili. Bundan kaynaklı olarak aşağı yönlü bir esneme yaşanıyor. Ancak bu durum hissenin içinde yer aldığı çıkış trendini aşağı yönlü kırdığı şeklinde yorumlanmamalı. Zira endeksin yukarı yönlü eğiliminde değişim olmaması hissedeki çıkışı da desteklemekte. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse özellikle son iki yıldaki kâr artışının yüksek olduğunu görmekteyiz. Son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda da hem gelir hem de kâr rakamındaki artış hızı korunmakta. Bu da hissedeki çıkışı destekleyen önemli bir faktör. Şirketin 2019 yıl sonunda da kârını arttıracağı anlaşılıyor. Öte yandan fiyat kazanç oranı takip edildiğindeyse son bir yılda artış dikkat çekmekte. Hissenin son kapanış fiyatına göre f/k oranı 17,68. Bununla birlikte 34,80 olan sektör ortalamasının hayli gerisinde bulunduğunu not etmekte yarar var. Söz konusu durum fiyatta gerçekleşen artışı tolere ederken hisseye yönelik ilginin canlı kalmasına imkan tanıyor.

HEKTAS HEKTS

Alış0,00

Satış15,33

Gün İçi En Düşük15,28

Gün İçi En Yüksek15,73

PD/DD5,14

FK0,00

Fiyat15,33

Değişim-0,90%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI