SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSINIRLI ADETLE HACİM ARTAMIYOR-
SORU : İş Bankası Kurucu hissesinin hacmi neden düşük? Hacmi artırılsa piyasası daha aktif olabilir mi? Gönderen : Osman Keleş02.02.2020, 16:16

İş Bankası Kurucu hissesinin borsada sınırlı sayıda bulunması işlem hacminin artma koşulunu ortadan kaldırıyor. Hissenin adet sayısı da nazara alındığında her gün işlem görme ihtimalinin dahi olmadığı görülecektir. Alım satıma konu olduğu günlerde ise bir ya da en fazla iki adet ile işlem görüyor. Az miktarda hissenin bulunması fiyatının da hayli hızlı iniş çıkışlara konu olmasına yol açabilmekte. Öte yandan son bir yıldaki ortalama günlük işlem hacminin de bir adet ile sınırlı olduğunu hatırlatmakta yarar var. Bu da ister istemez hissenin fiyat marjında makasın hızlı şekilde açılıp kapanmasına yol açıyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyatı, Ekim 2018’de 7.300 TL iken şimdilerde 315 bin TL’ye çıkmış bulunuyor. Yaşanan hızlı çıkış sırasında çok defa boşluk bırakarak hisse ilerledi. Gerek kurucu hisse olması ve gerekse günlük ancak bir adet ile işlem görmesi fiyattaki bu sert çıkışın şirketin ticari performans ile bağlı olmadığını belirtmek gerekiyor. Bu anlamıyla yaşanan çıkışı bankanın mali başarısıyla bağlantılandırmak mümkün değil. Aynı süre içindeki İş Bankası C hissesindeki hareket de bunu gösteriyor. Zira İş Bankası C hissesi bu süre zarfında yüzde 100’lük bir artış dahi gösteremedi. Oysaki İş Bankası Kurucu hissesinin bir yılı geçkin sürede fiyatı 43 kattan daha fazla arttı. Ancak bu yüksek çıkış zaman zaman aşağı yönlü sert dönüşlerle de sebep olabilmekte. Özellikle gün içinde birden fazla hissenin satılmaya çalışılması halinde bu olasılık daha da artıyor.

IS BANKASI (KUR.) ISKUR

Alış0,00

Satış7.000.000,00

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD0,06

FK0,24

Fiyat7.000.000,00

Değişim8,53%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI