SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : UFUK hissesinde bulunan seviyeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Hisse kısa vadede alım satıma uygun görünüyor mu? Gönderen : İbrahim Özkan03.04.2019, 20:44

Borsada kısa vadeli işlemler her zaman için risk içerir. Profesyonellerin sahip oldukları imkanlar göz önünde bulundurulduğunda kısa süreli işlemlerde onların avantajı olmakla birlikte bireysel yatırımcılar için bu durum söz konusu değildir. Bu nedenledir ki bireysel yatırımcıların gereksiz riskler üstlenmek yerine uzun vadede büyüyen firmalara yönelmeleri daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Neticede uzun vadede gelir ve kârlılığını artıran şirketlerin mali yapısı güçlenirken paralelinde hisselerin değerinin de potansiyel olarak artması gündeme gelecektir. Ufuk Yatırım Yönetim’i değerlendirirken bu hususu göz ardı etmemeli. Şirketin ticari yapısı incelendiğinde oldukça sıkıntılı olduğunu gözlemleyebilmekteyiz. Son beş yılda kayda değer bir geliri olmayan firmanın vergi öncesi sürekli zarar yazan bir mali yapısı bulunuyor. Son iki yıldaysa dönem sonunda da zarar gündeme geliyor. Söz konusu durum hissenin Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görmesine neden oluyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse tarihi dip seviyelerde bulunduğu görülmekte. Hisse, son olarak Ocak 2018’de en yüksek 3,56 TL’ye kadar yükselirken sonrasında hızla geriledi. Geçtiğimiz kasım ayından bu yana da taban seviyelerde işlem görüyor ve nominal değerinin üzerinde tutunuyor. Ancak firmanın zarar yazmaya devam etmesi halinde bu seviyelerin de altına kayması gündeme gelebilecektir. Bu nedenledir ki gelir ve kârlılığı artan firmaların takip edilmesinde yarar var.

UFUK YATIRIM UFUK

Alış0,00

Satış267,75

Gün İçi En Düşük256,00

Gün İçi En Yüksek279,50

PD/DD12,30

FK0,00

Fiyat267,75

Değişim1,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI