SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Sekur hissesi, endeks çıksa da düşse de geriliyor. Spekülatif anlık yukarı çıksa da hemen geri geliyor. Nedenini açıklayabilir misiniz? Gönderen : Hatice Sanel10.09.2019, 21:02

Bir şirketin düzenli kârlılığa ulaşabilmesi aynı zamanda hissenin istikrarlı şekilde yükselmesi için uygun zeminin varlığı anlamına gelmektedir. Eğer böylesi bir mali yapı söz konusu değilse hissede düzenli çıkış beklenmesi fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Şüphesiz piyasadaki genel dalgalanma ve yükselişlere uyumlu olarak çıkışlar gözlenebilir. Ancak istikrarlı bir ivme ihtimali düşecektir. Sekuro Plastik hissesini değerlendirirken de bu bakış açısını göz önünde bulundurmakta yarar var. Şirketin son beş yıllık mali yapısı incelendiğinde ancak iki yıl kâr edebildiği diğer üçünde ise zararla kapattığı gözlenmekte. Son olarak geçtiğimiz yıl zarar eden firma, 2019’un ilk yarısında kârını artırmış görünüyor. Ancak geçtiğimiz yılın ilk yarısında da kâr açıkladığı halde yıl sonunda zarara döndüğü unutulmamalı. Bu itibarla kalan ikinci yarısındaki performans önemli. Hissenin fiyat seyrinden yatırımcıların da hisseye temkinli yaklaştıkları görülüyor. Nisan 2018’de en yüksek 14,20 TL’ye kadar çıksa da şimdilerde 3,03 TL’den işlem görüyor. Son bir ayda gözlenen çıkış piyasadaki genel yönelimle bağlantılı bulunuyor. Mevcut yükselişin istikrarlı şekilde devam edebilmesi için gelir ve kârlılıkta düzenli bir büyümenin gözlenebilmesi önemli.

SEKURO PLASTIK SEKUR

Alış0,00

Satış12,86

Gün İçi En Düşük12,55

Gün İçi En Yüksek13,11

PD/DD0,70

FK0,00

Fiyat12,86

Değişim2,47%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI