SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSEKTÖRÜN PİYASA DEFTER DEĞERİ DÜŞÜK-
SORU : Albaraka’nın defter değeri çok düşük. Hisse çıktı ama daha da çıkması gerekmez mi? Gönderen : Melih Taşan06.01.2021, 13:04

Firmalarla ilgili değerlendirmede bulunurken içinde yer aldığı sektörü de göz önünde bulundurmakta yarar var. Neticede verilerin yorumlanması ve anlam kazanması bu şekilde mümkün olabilecektir. Albaraka Türk’in defter değeri son kapanış fiyatına göre 0,68 seviyesinde bulunuyor. Hisse beş yılı geçkin süredir birin altında piyasa defter değerine sahip. Aynı şekilde bankacılık sektörünün ortalama piyasa defter değeri de düşük seyirde hareket ederken şimdilerde 1,59. Sahip oldukları oldukça yüksek piyasa defter değeri ile ortalamaları yükselten İş Bankası A ve İş Bankası B hisseleri dışarıda tutulduğunda ise sektör ortalamasının piyasa defter değeri de irin altına inmekte. Sektörün genel olarak düşük fiyatla işlem görmesinde hacimli olmaları sebebi ile kurumsal yatırımcıların ilgisini gerektirdiğini not etmek gerekiyor. Diğer taraftan sektörde ağırlığı bulunan yabancı yatırımcının satış yönlü işlemlerde bulunmasının da baskı unsuru olduğunu söylemek gerekiyor. Satış baskısı sektörde yer alan hisselerin uzun süredir yatayda hareket etmesine sebep oluyor. Bununla birlikte Albaraka Türk, son iki yılda direnç bölgesini 2 TL seviyelerine çıkardı. Geçen iki yılda bu seviyeye yönelik dördüncü denemesinde bulundu. Son olarak 22 Aralık 2020 günü en yüksek 2,11 TL’ye kadar çıksa da devamı gelmedi ve tekrar geriledi. Şimdilerde de 1,99 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bankanın kârlılık yapısı incelendiğindeyse son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda kârda artış gözlenmekte. Ancak daha geniş bir pencereden bakıldığında son beş yılda kârın düşüşü dikkat çekiyor. Mevcut kâr artışının dönemsel kalmaması ve ilerleyen süreçte de düzenli şekilde sürebilmesi önemli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ALBARAKA TURK ALBRK

Alış0,00

Satış4,31

Gün İçi En Düşük4,28

Gün İçi En Yüksek4,39

PD/DD0,80

FK3,14

Fiyat4,31

Değişim-1,15%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI