SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATICILAR HAREKETLENDİ-
SORU : Akbank daha nereye kadar düşer? Zararın neresinden dönsem kar mıdır ya da beklemeye devam mı etsem? Gönderen : Fatih13.01.2021, 13:47

Hisse alımında hedeflerin önceden belirlenmesi önemidir. Şirketin gelir ve kârlılığı ile geleceğe dönük beklentiler hedef fiyatın da tespit edilmesinde belirleyici faktörler arasında yer alır. Kuşkusuz mali yapının yanı sıra hisseye yönelik yatırımcı ilgisinin de hissenin fiyatında etkili olduğunu not etmek gerekir. Bu noktada hemen belirtmek gerekir ki bankacılık sektörü uzunca bir süredir istenen ilgiyi göremiyor. Sektörün performansını gösteren BIST Banka Endeksi yaklaşık 10 yıldır yatayda yukarı aşağı gidip geliyor. Akbank da sektörün ortalamasına uyumlu bir hareket sergiliyor. Hisse, arada taşmaları olsa da 5 ile 8 TL fiyat aralığında gidip geliyor. Hisse son olarak 8 Ocak 2021 günü 7,63 TL’yi test etti ve sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Satış baskısının devamı halinde aşağı eğilimin de sürmesi beklenmeli. Ekim 2020’de 4,75 TL’den başladığı çıkışını sürdürüp sürdüremeyeceği kurumsal yatırımcıların bankacılık sektörüne ilgisinin boyutu ile yakından alakalı bulunuyor. Zira veriler genel olarak bankacılık sektörünün makul seviyede olduğunu işaret ediyor. Aynı şekilde Akbank’ın da gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri uygun seviyede. Piyasa değeri, defter değerinin altında bulunurken fiyat kazanç oranı da 6,56. Ancak uygun görünüme rağmen alıcıların güçlü işlemlerde bulunamaması çıkışın sınırlı kalmasına yol açıyor. Hissede son üç günde satış baskısı daha ağır basıyor ve 13 Ocak 2021 günü kapanışı 7,25 TL’den gerçekleştirdi. Banka ise yılın ilk haftası yaptığı açıklamada 2021’e ilişkisinin yatay bir performans olacağı yönünde.

AKBANK AKBNK

Alış0,00

Satış62,35

Gün İçi En Düşük57,00

Gün İçi En Yüksek62,55

PD/DD1,54

FK4,88

Fiyat62,35

Değişim6,49%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI