SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSANTRAL HABERİ İVMEYİ YÜKSELTTİ-
SORU : Aksa Enerji’nin 2020 1. Çeyrek bilançosu ne zaman açıklanır? Hissedeki çıkışın sebebi iyi bir kar olabilir mi? Gönderen : Murat Sinmiş17.05.2020, 23:55

Aksa Enerji henüz ilk çeyrek bilançosunu açıklamadı. Şirketin bilançosunu haziran ayının ilk haftasına kadar açıklaması bekleniyor. Firmanın 2019 yıl sonu bilançosunda kârını kayda değer oranda artırdığını görmekteyiz. Aynı performansı devam ettirmesi halinde 2020’nin ilk çeyreğinde de artış devam edecektir. Ancak piyasada genel beklenti bir önceki yılın aynı dönemine göre bir miktar düşmesi yönünde. Şirketin zarardan kâra geçerken son üç yıldır kâra devam ediyor. Açıklanması beklenen kâr miktarının azalacağı yönlü tahminler olsa da kârın devam etmesini olumlu değerlendirmek gerekir. Hissede ise kısa vadede piyasaya uyumlu bir hareketlilik görülüyor. Mart ayının ikinci yarısından bu yana kademeli bir çıkış var. Ancak 12 Mayıs gününden itibaren çıkış ivmesinin arttığı görülüyor. Bunda Özbekistan’da kurulacağı açıklanan santralin etkisi bulunuyor. Şirket 12 Mayıs 2020 günü, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te doğal gaz santrali kurulması ve üretilecek elektriğin 25 yıl boyunca satışının üstlenildiği yönündeki açıklaması ile birlikte hissenin de hızla yükseldiği gözlendi. Açıklamaya göre yer tahsisinin ardından 12 ay içinde santralin devreye alınması hedefleniyor. Söz konusu haber, hissedeki çıkışa ivme katarken talebin de yükselmesinde etkili oldu.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

AKSA ENERJI AKSEN

Alış0,00

Satış37,38

Gün İçi En Düşük36,84

Gün İçi En Yüksek37,88

PD/DD1,96

FK10,82

Fiyat37,38

Değişim-0,37%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI