SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Samat hissesindeki bu düşüşün ardından bir çıkış beklenir mi? Öneriniz ne yönde olur? Gönderen : Yılmaz20.10.2019, 20:38

Saray Matbaacılık yaşadığı düşüşün ardından dört yılı geçkin süredir tabanda dalgalı bir seyir izliyor. Hisse, arada yukarı yönlü hareketleri olsa da bu çıkışlar bir süre sonra yerini tekrar düşüşe terk etmekte ve kalıcı bir çıkışa imkan tanımamakta. Son olarak geçtiğimiz temmuz ayında en yüksek 1,43 TL’ye kadar yükseldi ve ardından yönünü aşağıya çevirdi. Hisse şimdilerde 1,08 TL seviyelerinde işlem görüyor ve nominal değerinin üzerinde tutunmayı başarmış durumda. Ancak satış baskısının devam etmesi halinde hissenin nominal değerinin altına gerilemesi gündeme gelebilecektir. Mali yapıdaki sıkıntı bu olasılığın hiç de göz ardı edilmemesi gerektiği yönünde ciddi sinyaller vermekte. Son beş yıllık mali bilançosu incelendiğinde bir yıl kâr bir yıl zarar döngüsü ile hareket ettiği görülüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl zarar ederken bu yıl kar açıklaması mevcut rutin gereği beklenen durum idi. Ancak açıklanan 2019 altı aylık bilançosunda firmanın zarar açıklaması bu yıl sonunda da zarar etme olasılığını gündeme getiriyor. Zarar ister istemez hisse üzerinde baskıya yol açıyor. Söz konusu durum taban seviyelerde kalmasına neden olmakta. Gereksiz riskler üstlenmek yerine gelir ve kârlılığı düzenli artan firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

SARAY MATBAACILIK SAMAT

Alış0,00

Satış44,30

Gün İçi En Düşük43,22

Gün İçi En Yüksek46,66

PD/DD43,29

FK0,00

Fiyat44,30

Değişim-3,74%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI