SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıRUTİN DÖNGÜYLE BİR YERE KADAR-
SORU : Sayas’ın yükseliş potansiyeli nasıl? Daha da çıkar mı? Yoksa buradan sonrası zor mu? Gönderen : Uluç17.02.2020, 20:13

Borsada özellikle son aylarda BIST 100 Endeksi dışındaki hisselerde bir hareketlilik öne çıkıyor. Bu tür hisselerde yeri geldiğinde abartılı çıkışlar da gözlenebilmekte. Bu anlamıyla BIST 100 hisseleri dışındaki hisselerde genel bir yükseliş olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Ancak asıl önemli olanın istikrarlı ve uzun vadeli bir çıkışın olabilmesidir. Bunun yolu ise güçlü ve düzenli bir gelir ve kârlılıktan geçiyor. Say Reklamcılık hissesini de bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Firmanın mali yapısı incelendiğinde son dört yılda bir yıl kâr bir yıl zarar döngüsü ile hareket ettiği gözleniyor. 2018’de zarar açıklayan şirketin 2019 dokuz aylık faaliyet döneminde ise açıkladığı kâr rakamı göz önüne alındığında yıl sonunda da kâr açıklaması pek şaşırtıcı olmayacak. Bu durum ise rutine uygun düşmekte. Şüphesiz kâr açıklaması önemli olmakla birlikte asıl önemli olan kârlılığın istikrarlı şekilde devam edebilmesi. Şirket ise bu noktada yatırımcısına arzu edilen işareti vermekten uzakta duruyor. Öte yandan geçen yıllar içinde gelirin sürekli gerilemesi ciddi bir sıkıntı kaynağı. Gelirdeki düşüş ileriye dönük kârın artma ihtimalini zayıflatıyor. Bunun hisseye yansıması da uzun vadede olumsuz olmakta. Sorunlu mali yapı geçtiğimiz yıl hissenin fiyatının nominal değerinin altına kadar inmesine sebep olurken son altı ayda yaşanan çıkışla birlikte yükseldi ve şimdilerde 4,07 TL seviyelerinde işlem görmekte. BIST 100 dışındaki hisselere ilginin devam etmesi hissenin bir süre daha yükselme ihtimali olsa da gelinen aşamada riskin yükseldiğini ve kâr satışlarının ağırlık bulma olasılığının düşük olmadığını not etmek gerekiyor.

SAY YENILENEBILIR ENERJI SAYAS

Alış0,00

Satış82,90

Gün İçi En Düşük82,95

Gün İçi En Yüksek84,55

PD/DD13,93

FK23,64

Fiyat82,90

Değişim-0,72%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI