SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : POLHO hissesinde sağlam ve güçlü mali yapısı nedeniyle uzun vadeli alım yaptım. Aldığım günün akşamında hisse dip yaptı. Küçük yatırımcı olarak benim suçum nedir? Yapanın değil; yatırım yapanın cezalandırıldığı bu sistem dünyanın neresinde var? Lütfen cevap verir misiniz? Gönderen : Reha Aydın22.08.2019, 21:15

Borsada gerçekleştirilen alımların akabinde hissenin yükselmesi ya da düşmesini olağan karşılamalı. Nihayetinde oluşan piyasa koşullarındaki arz ve talep dengesine bağlı olarak hissenin fiyatında dalgalanmalar yaşanmakta. Önemli olansa uzun vadede nasıl bir yön çizdiğidir. Hisselerin uzun vadede fiyatını belirleyen ana unsur ise şirketin mali yapısıdır. Eğer şirket gelir ve kârlılık noktasında sürekli büyüyen bir ivme sergileyebiliyorsa buna bağlı olarak hissenin yükselme potansiyeli de yükselecektir. Öte yandan zarar eden ya da gerileyen bir kârlılık karşısında çıkış ihtimalinden ziyade düşüş olasılığı öne çıkacaktır. Yatırımcılarınsa işlemlerini kısa vadeye göre değil uzun vadeli beklentilere göre yapmaları doğru olandır. Aksi durumlarda istenen sonuçların alınması güçleşecektir. Polisan Holding ile ilgili işlem yaparken de aynı yaklaşım tarzı ile hareket etmekte yarar var. Yatırımcının alım nedenini ve ne gibi bir beklentiyle hareket ettiğini bilmesi gerekiyor. Koşullarda değişim yaşanması durumunda bunun beklentilerde de değişime yol açması halinde mevcut yeni koşullara göre pozisyonunu belirlemesi gerekiyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğindeyse son iki yılda kârda gevşeme yaşandığı görülüyor. 2019’un ilk çeyreğinde zarar açıklayan firma ikinci çeyrekteki performansı ile kâra geçse de bir önceki yılın aynı dönemine göre kâr rakamı geride bulunuyor. Mali yapıdaki gevşek seyrin hisseye olumsuz yönde yansımasına şaşırmamalı.

POLISAN HOLDING POLHO

Alış0,00

Satış14,59

Gün İçi En Düşük14,20

Gün İçi En Yüksek14,78

PD/DD2,76

FK6,95

Fiyat14,59

Değişim2,03%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI