SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Pınar Süt 6 ayda nasıl bir performans gösterir. Çine ihracat başlarsa etkisi nasıl olur? Gönderen : Serkan17.10.2019, 19:33

Şirketlerin temel gayesi kâr elde etmektir. Bu çerçevede gelirlerini artıracak şekilde gerek yurt içi gerekse yurt dışı fırsatları değerlendirmek istemeleri olağan bir durumdur. Gelirin artırılması önemli olmakla birlikte bu çaba kârın büyümesine dönmediği taktirde fazla anlamlı olmayacaktır. Bu itibarla gelirdeki artıştan daha da önemli olanın kârın büyümesi olduğu unutulmamalı. Pınar Süt’ün geçmiş mali performansı takip edildiğinde ise şirketin düzenli olarak gelirini artırdığını görebilmekteyiz. Bunun yanı sıra yurt dışı satışlarında da benzer bir artış söz konusu. Ancak artan gelir kârı büyütmeye yetmiyor. Geçtiğimiz yıl artan finansal giderler nedeniyle şirketin kârı üzerinde ciddi bir baskı oluşurken bu yılın ilk yarısındaki kârın azalmasındaysa yükselen maliyetler etkili oldu. Son noktada şirketin kârını artırma noktasındaki zayıflığı hissenin fiyatına da olumsuz yönde yansıyor. Her ne kadar yaklaşık iki aydır yüksek bir ivme sergilese de hissenin Mayıs 2015’te düzeltilmiş verilerle test ettiği 20,77 TL’den bu yana gerilediği gözleniyor. Son çıkışı ise yaklaşık bir yıldır taban seviyedeki yatay hareketin direnç bölgesinin aşımı olarak görülebilir. Piyasada gözlenen düşük eğilimi ile birlikte hisse de tekrar aşağıya kaydı. Yönünü tekrar yukarı çevirebilmesi için mali performansın hisseyi destekleyebilmesi önemli. Bu nedenle şirketin kârını istikrarlı şekilde büyütebildiğini gözlemleyebilmek gerekiyor.

PINAR SUT PNSUT

Alış0,00

Satış89,80

Gün İçi En Düşük86,20

Gün İçi En Yüksek89,80

PD/DD1,02

FK12,46

Fiyat89,80

Değişim3,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI