SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıPAZARLAMA GİDERİ, GELİRİ ERİTİYOR -
SORU : Rodrigo için bir değerlendirme yapabilir misiniz? Bana göre fiyatı diplerde ama bir liranın altına kayma ihtimali olup olmadığını öğrenebilir miyim? Gönderen : Nihat Demir05.04.2020, 21:21

Rodrigo Tekstil’in sermayesi 7.085.000 TL olup bunun da yüzde 47’si borsada işlem görüyor. Düşük sermayeli olması zaman zaman hissede yapay hareketlenmelere zemin hazırlayabilmekte. SPK, Kasım 2019’da aldığı kararla hissede suistimal tespitinde bulunurken işlem yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aynı şekilde geçtiğimiz şubat ayında da benzer şekilde hissede yapay işlem yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken 2,5 milyon adet hisseyi yasaklı kategorisine aldı. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Eylül 2019’da 6,70 TL’ye kadar yükseldiği sonrasında hızla gerilediği görülüyor. Şimdilerde de 1,38 TL’de bulunuyor. Hisse, nominal değerine yakın ve bu seviyelerde tutunma çabası öne çıkıyor. Mevcut işlem seviyesi Ağustos 2013’taki ilk açılış fiyatı olan 2,59’un hayli altında. Satış baskısının devamı halinde bir liranın altına kayma olasılığı göz ardı edilmemeli. Piyasada yaşanan koronavirüs salgınından kaynaklı tedirginliğin her ne kadar bu seviyelerde dengelendiği düşünülse de olası yeni olumsuzluklarla birlikte satışların gündeme gelmesi bir olasılık olarak değerlendirilmeli. Böylesi dönemlerde kârı zayıf firmalar yerine gelir ve kârlılığı güçlü şirketlerin takip edilmesi doğu yaklaşım tarzı olacaktır. Neticede kârı güçlü firmalara ait hisselerin düşme olasılığı daha az olacağı gibi olası düşüşler de sınırlı kalabilecektir. Diğer taraftan Rodrigo Tekstil’in mali yapısı incelendiğindeyse zayıf bir kârlılığın olduğunu not etmek gerekiyor. Önceki yıllarda sembolik düzeyde kâr açıklarken son iki yılda kârın biraz daha artması olumlu. Ancak yine de istenen boyutta değil. Şirketin gelirini eriten en önemli kalem ise pazarlama ve dağıtım giderleri. Bu gider kalemini kontrol altına alabilmesi gelirinin erimesine de mani olacaktır.

RODRIGO TEKSTIL RODRG

Alış0,00

Satış90,25

Gün İçi En Düşük89,10

Gün İçi En Yüksek92,50

PD/DD12,54

FK103,37

Fiyat90,25

Değişim-1,90%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI