SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : NIBAS hissesinde olan nedir? Nasıl oluyor da hisse 2-3 ayda böylesine bir patlama gerçekleştirdi? Çıkışın devamını görüyor musunuz? Gönderen : Hasan Güçlü06.03.2019, 21:27

Borsada işlem gören hisselerde zaman zaman sert iniş ve çıkışlar olabilir. Söz konusu hareketlerin ekonomik bir dayanağı olabileceği gibi tamamen spekülatif beklentilerin sonucunda da iniş ve çıkışlar yaşanabilir. Bu noktada yatırımcıların göz önünde bulundurması gereken asıl husus firmanın mali yapısının ne boyutta olduğudur. Eğer şirket büyüyen bir yapıya sahip olmadığı halde ani bir çıkış söz konusuysa bunun kaynağı mali yapının düzeleceğine dair önemi bir işaretin gelmiş olabileceği düşünülebilir. Böylesi bir durumun olmamasına rağmen çıkış varsa o taktirde ortada spekülatif beklentilerden kaynaklı bir artıştan bahsetmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Bu tarz çıkışın devamı olmayacağı gibi zamanında çıkmasını başaramaması halinde alanların zarar etmesi de gündeme gelecektir. Niğde Beton’u da bu çerçevede değerlendirmekte yarar var. Şirkete ait hissenin fiyatı takip edildiğinde geçtiğimiz kasım ayının ikinci yarısında hareketlenmenin başladığı görülüyor. Hisse, 63 kuruştan işlem görürken yaşanan çıkışla birlikte 21 Ocak 2019 günü 8 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında gelen kâr satışları ise hisseyi düşürürken şimdilere 4,67 TL’den işlem görüyor. Hissenin yükseldiği süre zarfında çıkışa neden olabilecek açıklanmamış özel bir durumun olmadığı şirket tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. Son üç yılda zararı sürekli artan firma hisselerine bu denli ilgi gerektirecek mali bir başarı gözlenmiyor. 2018 yılında düşen gelirlerle birlikte zarardaki artış da biraz daha arttı. Bu durum çıkışın devamının gelme olasılığını düşürürken spekülatif düzeyde bir harekete yol açmakta.

NIGBAS NIGDE BETON NIBAS

Alış0,00

Satış21,20

Gün İçi En Düşük20,26

Gün İçi En Yüksek21,60

PD/DD4,65

FK0,00

Fiyat21,20

Değişim2,32%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI