SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Osmen hissesinin doğru dürüst yükselememesini nedenleriyle açıklar mısınız? SPK bu tür denetimleri niye yapmıyor? Gönderen : Uysal11.09.2019, 21:58

SPK sermaye piyasalarını denetlemek ve gözetlemekle görevli bir kurumdur. Bu çerçevede olası suistimalleri önlemek ve yatırımcıları zarardan koruma işlevinde bulunuyor. Öte yandan işlem gören enstrümanların fiyatlarında suni bir hareket bulunmuyorsa müdahalede bulunması söz konusu olmayacaktır. Bu anlamıyla işlem gören şirketlerin mali yapılarından ya da piyasadaki arz ve talep dengesinden kaynaklı fiyat hareketlerine SPK’nın müdahalesini beklememeli. Osmanlı Menkul’ün fiyat seyri takip edildiğindeyse düzeltilmiş verilerle Ocak 2018’de en yüksek 5,26 TL’yi test ettiğini bilahare gelen satışlarla birlikte hızla değer yitirdiği görülüyor. Hisse, geçtiğimiz haziran ayında ise en düşük 1,09 TL’ye kadar geriledi. Şimdilerdeyse 1,41 TL’den işlem görüyor. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse son beş yılda zarar etmemekle birlikte dalgalı ve zayıf bir kârlılık yapısına sahip olduğunu gözlemlemekteyiz. Son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosundaysa 1,9 milyon TL dönem kârı söz konusu. Bir önceki yılın aynı dönemine göre kârda artış yaşansa da mevcut kârı yeterli görmek mümkün değil. Fiyat kazanç oranı da bu durumu teyit eder nitelikte. Halihazırda f/k oranı 36,14 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 60,20 olduğu göz önüne alındığında oranın yüksek olmasına rağmen sektör ortalamasının gerisinde kaldığı gözleniyor. Fiyattaki düşük seyre rağmen f/k oranının yüksek olması hisse üzerinde baskının sürmesine yol açarken yükselememesinde önemli bir rol oynamakta.

OSMANLI MENKUL OSMEN

Alış0,00

Satış208,10

Gün İçi En Düşük200,30

Gün İçi En Yüksek212,40

PD/DD3,32

FK8,58

Fiyat208,10

Değişim2,56%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI